Acord

Un terç de l'energia que prové d'Espanya serà renovable a partir de 2021

El director general de FEDA, Albert Moles, i el president d'Endesa Energia, Javier Uriarte, han signat un contracte perquè la parapública andorrana obtingui energia solar i eòlica durant deu anys

Un terç de l'energia que es compra a Espanya serà renovable a partir de 2021Alexandra Muratet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un terç de l'energia que Andorra compri a Espanya durant10anys, concretament a la companyia Endesa Energia, serà d'origen renovable i tindrà el certificat de garantia d'origen, segons han fet saber aquest matí el director general de FEDA, Albert Moles, i el president d'Endesa Energia,JavierUriarte. Els dos representants de les empreses han signat avui un contracte que començarà a funcionar l'1 de gener de 2021 i que se centrarà en la distribució de l'energia eòlica i solar. En aquest sentit, Moles ha destacat que FEDA compra la meitat d'energia a Espanya i que actualment una part d'aquesta energia és un "mix" entre les quals una petita part és renovable. Segons Moles, amb aquest contracte "es va més enllà" i el 33% de l'energia que obtingui FEDA serà 100% renovable. El president d'Endesa Energia,JavierUriarte, també ha afegit que el fet que el contracte tingui una durada de10anys és un fet molt positiu per als consumidors, ja que "elimina les volatilitats" i "proporcionauna estabilitat enels preus".

Uriartetambé ha estat rebut aquest matí pel cap de Govern, Xavier Espot, en una trobadaen la qualhi han participat la ministra de Medi Ambient, SílviaCalvó, i el director general de FEDA, Albert Moles. Espot ha destacat que l'objectiu de l'estada d'Uriarteés "enfortir les relacions amb FEDA" i que la signatura del contracte "és un pas més en la transició energètica i l'aposta per les energies renovables", en xarxes socials.

El cap de Govern es reuneix amb el president d'Endesa

tracking