La policia deté un conductor begut i drogat després d'una persecució

Una patrulla el va voler controlar en constatar que circulava amb el carnet retirat i l’home, resident de 30 anys, va iniciar una fugida temerària

La policia deté un conductor begut i drogat després d'una persecucióARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia va detenir la setmana passada vint persones per delictes contra la seguretat en el trànsit, la gran majoria per circular amb una taxa d’alcoholèmia superior a la permesa i en el marc de la campanya de controls que el cos d’ordre està duent a terme durant les festes nadalenques, una època de celebracions i procliu al consum d’alcohol. L’episodi de més gravetat el va protagonitzar un conductor resident de 30 anys que va donar positiu d’alcohol (0,81 grams per litre de sang) i també en el test salivar de drogues. Ho va fer després d’iniciar una cursa temerària per escapolir-se dels agents que el van veure i identificar a l’avinguda Tar­ragona de la capital divendres passat de matinada. Conduïa malgrat tenir el carnet retirat. Segons el relat dels fets facilitat per la policia, el conductor va accelerar de manera brusca en comprovar que una patrulla l’havia identificat i li cridava l’alto. Va iniciar llavors una cursa temerària per evitar els agents per diferents carrers d’Andorra la Vella, Escaldes i Encamp, durant la qual va posar en risc d’altres usuaris de la carretera. Des del cos d’ordre van apuntar que altres conductors van haver de dur a terme maniobres evasives per evitar col·lisions. Fins a tres controls policials es va saltar el conductor detingut i que s’havien organitzat precisament per aturar-lo. Finalment la policia el va poder enxampar quan la persecució va acabar sent a peu.

Etiquetes:

Més detencions

Durant la setmana es van registrar diferents detencions per baralles i resistència als agents, i en un cas per una agressió de gènere que es va denunciar des de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell el dia de Sant Esteve, el 26. El centre sanitari va alertar el cos d’ordre en atendre una dona presumptament agredida per la parella. Presentava lesions en una mà, erosions i deformitat en un dels dits. La dona va denunciar que la parella (un resident de 35 anys) la va agafar pels cabells, li va donar diverses bufetades i li va retòrcer la mà que presentava les lesions. L’home va ser detingut. El mateix dia 26 el cos d’ordre va detenir un no resident de 25 anys a Canillo per la presumpta implicació en una baralla multitudinària al Pas de la Casa el dia anterior. Una baralla que va acabar amb un ferit evacuat a l’hospital per una puntada de peu al cap. El detingut seria el responsable de propinar el cop. Dissabte passat, la policia va haver d’intervenir en dues baralles a l’exterior de locals d’oci. A la primera, es va detenir una noia de 21 anys resident per desobeir i oposar resistència als agents que havien estat alertats que s’estava barallant amb una altra jove. A la segona, l’arrestat va ser un jove de 18 anys, també resident, després de forcejar i acabar donant una puntada de peu al cap a un altre noi. A banda de l’agressió, també va tenir una reacció “brusca” envers els agents. I per enfrontar-se a la policia va ser controlada una noia de 18 anys diumenge després que se li cridés l’atenció per guixar en un panell publicitari del carrer.

DOS INCIDENTS A L'HOSPITAL: LA MENOR DEL GAS PEBRE I UN PACIENT AMB UNA NAVALLA

La policia va informar en el comunicat setmanal de l’incident protagonitzat per la menor que va ruixar amb gas pebre la sala d’espera d’urgències de l’hospital, obligant a la seva evacuació mentre es ventilava l’espai, tal com va explicar al seu dia l’hospital. La noia havia estat prèviament involucrada en un episodi més greu pel qual van resultar detinguts tres joves de 22 i 20 anys, respectivament. Tots tres i la menor van ser controlats el matí de l’incident (dilluns passat) en un domicili d’Andorra la Vella al qual van accedir sense el consentiment de la llogatera. Es va iniciar llavors una discussió durant la qual un dels detinguts, el de 20 anys (l’únic no resident), va amenaçar amb una arma de foc d’altres persones que hi havia dins del domicili, segons van denunciar aquestes. A més, tres d’elles van patir esgarrapades a la cara i blaus per la baralla que es va originar. A la tarda, i després de l’incident a l’hospital, la policia va trobar en possessió de la menor la presumpta arma de foc, que no ho era. Es tractava d’una arma de joguina que simula una de real i que portava amagada als pantalons. Un pacient amb navalla La policia també va haver d’acudir a l’hospital el dia 26, dijous passat al matí, alertada que un pacient, un home resident de 35 anys, duia una navalla. Segons la informació facilitada per la policia, el detingut va sortir del centre sanitari amb un permís i, en tornar, personal del centre li va trobar una navalla a la butxaca de la jaqueta. Es tractava d’una arma amb fulla serrada, foradada i de 9 centímetres. També se li va requisar un gram d’haixix. El pacient, a més, hauria mostrat una actitud amenaçadora envers el personal mèdic i també altres pacients, fet que va fer témer conseqüències pitjors. La policia el va acabar detenint per delictes contra la seguretat col·lectiva i port prohibit d’arma blanca.

tracking