TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

reportatge

L'hereu disconforme

Un dels fills de Maria Dolors Maestre Pal afirma que l’església es va “aprofitar” de la seva mare per quedar-se’n el patrimoni.

L'hereu disconformeARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’església es va “aprofitar” de Maria Dolors Maestre Pal. Així ho veu un dels tres fills de la milionària andorrana establerta a la capital de l’Alt Urgell, que va morir fa nou anys, el 15 de novembre del 2010. Extremament devota, Maestre Pal va deixar tot el seu patrimoni, valorat en 500 milions d’euros, al bisbat de la Seu d’Urgell. Una decisió que ara un dels seus fills li recrimina, tal com es va fer evident en el reportatge emès ahir al Telenotícies de TV3. Amb la cara tapada i sense descobrir el nom, el fill de Maestre Pal va posar en relleu que la seva mare era “una dona freda, criada en una altra època”. En aquest sentit, va assenyalar que la seva mare estava “completament influenciada per alguns capellans de la Seu, amb qui feia molta vida”, els quals es van “aprofitar” d’ella. De fet, del seu importantíssim patrimoni els tres fills van rebre només el 25% corresponent a la legítima. El 24 d’octubre, el bisbat entregava a l’alcalde de la Seu d’Urgell un xec de 500.000 euros per comprar tots els llits i equipaments de la nova planta sociosanitària de l’hospital de la capital de l’Alt Urgell. Els diners provenen de la venda d’un dels terrenys que eren propietat de Maria Dolors Maestre Pal. Es tracta de la Borda Nova, que s’utilitzarà per construir pisos de luxe. Aquest solar, a tocar de l’Estació Nacional d’Autobusos, el va adquirir el hòlding espanyol especialitzat en habitatges de luxe OD Group per 27 milions d’euros.

tracking