Felip Gallardo

“El principal perill d'una recessió és la por”

Gallardo creu que les pimes i els autònoms necessiten més cultura d'emprenedoria

“El principal perill d'una recessió és la por”Lorena Giménez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Confederació Empresarial Andorrana (CEA) es va obrir als autònoms i a les petites empreses amb la creació de la CEA Micro, amb l’objectiu de donar millor servei a les empreses amb menys de cinc treballadors i que conformen el 80% del teixit empresarial del país.

Per què era necessària la creació de la CEA Micro?

Necessitem tenir una veu, un germà gran que pugui parlar i ens ajudi a créixer, i aquest és la CEA. Com a autònom tens una especialitat i ets molt bo en això, però respecte als tràmits administratius, comptabilitat i legalitat, no som experts en aquestes coses i tenir un germà gran que ens doni un cop de mà ens aporta una base.

En quina situació es troben els autònoms i la petita empresa?

Som el 80% del teixit empresarial del país, però estem tots disgregats fent la nostra vida. Considero que ens falta més cultura d’emprenedoria, creure que tenim aquest talent al Principat i que no fa falta anar a buscar grans empreses a l’estranger.

Quins són els principals eixos de treball que plantegen?

Principalment, volem doblar la quantitat d’afiliats, buscar eines per captar gent. A principi de gener començarem a fer algunes activitats per trobar-nos tots plegats i saber qui és qui. Aquest nou teixit ha d’estar més conjuntat, hem d’estar units.

Tenen demandes concretes per al Govern?

Una orella gegant. Nosaltres volem que puguin sentir el que ens passa, i és que ens facin la vida més fàcil, sobretot en tot allò relatiu a la facturació i l’administració. I també volem combatre l’intrusisme, que ens genera una competència que no està en les mateixes condicions. Nosaltres volem arribar al lliure mercat amb igualtat.

Els preocupa una possible recessió econòmica?

Sempre, cada dia és una recessió per a nosaltres. Com a emprenedors hem de tenir en compte la teoria de l’Animal Spirit, la de la por que com a animals pensants no ens deixa avançar. Crec que el principal perill d’una recessió és la por.

Considera que s’hauria de reformar l’aportació dels autònoms i pimes a la CASS?

Sí, hauríem de buscar una fórmula en què sense perdre cobertura sigui el més proporcional possible. És a dir, que l’aportació vagi lligada a la xifra de facturació de la teva empresa, que sigui més flexible. També voldríem que hi hagués un temps de marge per poder crear l’empresa i fer un bon coixí econòmic.

tracking