Jornada electoral

El tercer temps (electoral)

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Convocats a les onze del matí a l’Estadi Nacional, vint dels vint-i-un candidats a cònsol major estaven cinc minuts abans de l’hora assignada plantats a la nova gespa del camp observats pel centenar de nens que en aquella hora realitzaven l’entrenament de rugbi. Vint candidats perquè el de Desperta Laurèdia, Cerni Cairat, no va assistir finalment a la cita a la qual havia estat convocat pel Diari. Una cita que no era altra que fer la tradicional fotografia de grup dels candidats, ja sigui a cap de Govern a les eleccions generals o a cònsol major a les comunals, el dia de reflexió i amb la qual es dona per tancada la campanya electoral.

La fotografia que avui il·lustra la portada del Diari no s’improvisa i ja fa dies que la direcció, els redactors en cap i el fotògraf van començar a pensar quina hauria de ser la imatge de la jornada electoral. És difícil escollir un emplaçament que pugui representar les set parròquies i després d’un llarg debat i hores de pensar es va decidir que el lloc ideal era l’Estadi Nacional. I també que en un país en què l’atenció esportiva se centra en el BC MoraBanc i l’FC Andorra, s’havia de donar rellevància a un dels esports més seguits al país: el rugbi.

Un esport dur, però noble i que representa el tarannà de la ja finalitzada campanya electoral per a les comunals. Una campanya que ha estat dura pels candidats i que de forma generalitzada ha estat neta i noble sense atacs entre els contrincants. I com passa en el rugbi, ahir es va escenificar el tercer temps amb tots els candidats compartint, en aquest cas, una fotografia i no una cervesa. Ja a l’Estadi Nacional i amb l’oval a les mans d’alguns dels candidats, el lloc escollit per la fotografia va ser el centre del camp just a tocar de la tribuna principal. Deu candidats a una banda i deu a l’altra fent la típica formació de sacada de la touche. Amb un convidat, Daniel Armengol, que es va prestar a posar l’oval en joc deixant per uns minuts l’entrenament que estava dirigint. La primera sacada no va sortir del tot bé, ja que cap candidat va ser capaç d’agafar la pilota, però les següents ja van ser més reeixides. Molts d’ells tímids a l’inici. Però a mesura que van anar fent sacades els candidats es van animar. Poc s’esperaven que acabarien la campanya jugant a rugbi.

El tercer temps (electoral)

El tercer temps (electoral)

El tercer temps (electoral)

El tercer temps (electoral)

El tercer temps (electoral)

tracking