DA anuncia que es mantindrà la plaça de The Cloud

El cap de Govern anuncia que a la plaça del The Cloud no s’edificarà i que accepta els terrenys del comú per a habitatge social i l’edifici multifuncional

DA anuncia que es mantindrà la plaça de The CloudG. C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Xavier Espot, va escollir el darrer dia per entrar en campanya electoral i ho va fer per donar suport a les principals bases electorals d’En Comú per Andorra la Vella. En una atenció als mitjans conjunta amb la candidata i cònsol major, Conxita Marsol, Espot va assegurar que l’executiu –en aquest cas Andorra Telecom, del qual és president el ministre Jordi Torres– cedirà al comú, a canvi d’un terreny, el solar de la plaça del The Cloud que dona a l’avinguda Meritxell. Al solar on hi havia l’antiga caserna de bombers l’operadora construirà la nova seu i una part del terreny quedarà com a espai públic. Espot també va anunciar que acceptarà la cessió d’un solar per part del comú on l’executitu construirà l’edifici multifuncional. Amb tota probabilitat, o almenys aquesta és la primera opció, es farà davant de Govern, al solar de l’antiga plaça de braus. En cas de no fer-se allà, l’espai escollit pel comú és a la Margineda. El tercer anunci del cap de Govern tenia relació amb l’habitatge. El comú ha posat a disposició de l’executiu un terreny perquè s’hi edifiqui “habitatge de lloguer a preus raonables”. Hi ha diverses opcions per a la cessió: darrere la rambla Nova, a Ciutat de Valls, al Fener o a la Margineda. Espot va justificar uns anuncis, que la resta de candidatures podrien titllar d’electoralistes, en el fet que “estem en campanya” i que a més de cap de Govern “soc president de DA”. També ho va justificar perquè “durant els últims quatre anys, el fet que hi hagués una coincidència de partit entre el Govern i el comú d’Andorra la Vella ha revertit de forma positiva per a les dues parts. I és per a això que és molt important seguir igual en els pròxims quatre anys”. Espot va advertir que “aquesta col·laboració tan estreta i profitosa només es garantirà si la Conxita Marsol i el seu equip renoven la confiança dels ciutadans d’Andorra la Vella”. Preguntat per si el Govern farà el mateix si la candidatura guanyadora no és la que encapçala Marsol, Espot va indicar que “serà molt difícil que ens hi posem d’acord”. Ho va dir perquè “el PS no han fet cap proposta concreta en el programa per a Andorra la Vella i, per tant, és difícil saber quin és el seu projecte”. Respecte a terceravia, va criticar que la candidatura hagi plantejat que les obres siguin assumides pels propietaris via contribucions especials. “Difícilment ens hi posaríem d’acord.” Marsol, respecte a les cessions de terreny que haurà de fer el comú per a aquests projectes, va indicar que “per sort, el nostre equip ha aconseguit un gran patrimoni en terrenys i és important que ara els destinem a projectes que ajudin a crear riquesa i dinamisme per a la parròquia”.

Etiquetes:

CARMONA CRITICA EL MOMENT

La cap de llista del Partit Socialdemòcrata, Dolors Carmona, va criticar l’acte conjunt del cap de Govern, Xavier Espot, i la candidata d’En Comú per Andorra la Vella, Conxita Marsol. “Lamento que es facin aquests anuncis en el darrer moment i amb precipitació”, va assenyalar Carmona, que va afegir que “projectes tan importants com aquests no s’han de treballar d’esquena als ciutadans i s’hauria de tenir en compte la seva opinió a través de consultes vinculants”. La candidata a cònsol major per terceravia, Emi Matarrodona, va preferir no fer cap comentari respecte a l’acte d’Espot i Marsol, malgrat la petició que se li va fer des del Diari.

"ORGULL" DE "LA FEINA FETA" EN ELS QUATRE ANYS DE MANDAT

Un centenar de persones van assistir ahir al vespre a l’acte final de campanya d’En Comú per Andorra la Vella. Entre elles el cap de Govern, Xavier Espot; el ministre d’Economia, Jordi Gallardo, i el president de SDP, Jaume Bartumeu. Això sí, entre els dos màxims exponents de l’executiu i l’excap de Govern hi havia una vintena de files de separació al Teatre Comunal, el lloc escollit per tancar la campanya. Espot i Gallardo van veure l’aferrissada defensa dels quatre anys de mandat de l’actual cònsol major i candidata a la reelecció, Conxita Marsol, des de la segona fila del teatre. Bartumeu, com volent mostrar que “estem junts però no ens toquem”, ho va veure tot des del galliner. El missatge que la candidatura tripartida va voler transmetre als presents va ser el de “l’orgull” per la feina feta en els quatre anys de mandat demòcrata al comú. I ho va voler deixar ben clar Marsol defensant la millora de l’avinguda Meritxell. “Estem orgullosos d’haver fet les obres de l’avinguda Meritxell. Unes obres planificades i organitzades que s’han fet en quatre mesos. Alguns volen que abaixem el cap, però estem ben orgullosos”, va dir la candidata, que va afegir que “hem recuperat l’orgull de parròquia”. En els mateixos termes es va expressar el candidat a cònsol menor, David Astrié, que va recordar que fa quatre anys “ens vam trobar una parròquia fosca, descuidada i lúgubre” i que “hem aconseguit il·luminar-la, posar-la guapa i sentir-nos tots orgullosos d’Andorra la Vella”. Va finalitzar criticant el PS dient que “això no és maquillatge, és transformació de la parròquia”.

DA anuncia que es mantindrà la plaça de The Cloud

tracking