La decisió de l'heliport dependrà de l'opinió de la plataforma

El ministre Torres confirma que els informes avalen la viabilitat aeronàutica de la ubicació

La decisió de l'heliport dependrà de l'opinió de la plataformaEduard Piera

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La construcció de l’heliport nacional dependrà del que sorgeixi de la reunió entre el Govern i la plataforma que és contrària a la seva construcció. Així va quedar palès en la sessió del Consell General d’ahir, en què el ministre Torres ho va exposar. A més a més, el titular d’Ordenament Ter­ritorial va confirmar que ja hi ha els informes relatius a la idoneïtat de la ubicació a les Tresoles i va confirmar que “aeronàuticament és factible”. El ministre Torres va recordar que el Govern havia pres el compromís de reunir-se amb la plataforma per tal d’exposar el que deien els informes, però que respectarien la decisió que es prengués en el si de la mateixa per la ubicació de l’heliport nacional. A més a més, va dir que faria una reunió en la qual exposaria tot el projecte aeronàutic. El cap de Govern, Xavier Espot, va refermar les paraules de Torres i va redundar que “si no hi ha aval de la plataforma no es farà l’heliport”. Joan Carles Camp, de terceravia, va demanar al Govern si al final s’acabaria fent l’heliport, i el ministre Torres es va limitar a dir que “tenim partida pressupostària”. El conseller general de terceravia va recordar que “l’heliport ja fa dies que vola d’una ubicació a una altra”.

Etiquetes:

Més passatgers

En un altre punt del debat, la consellera socialdemòcrata Susanna Vela va demanar al ministre Gallardo per la reordenació de les línies d’autobús que depenen del Govern. El ministre li va respondre que encara s’estaven ajustant, però va anunciar que els passatgers havien augmentat. El mes de setembre hi havia 274.000 usuaris, mentre que durant el novembre aquests havien augmentat fins als 306.000. Gallardo també va explicar que, tal com ja s’havia anunciat, des del seu ministeri s’estava treballant en una plataforma integrada de pagament que permetés als usuaris utilitzar, indistintament, els autobusos nacionals, comunals, els taxis i fins tot els aparcaments. El ministre va dir que les línies d’autobús, malgrat l’augment de passatgers, continuaven adaptant-se a les necessitats dels usuaris i que continuarien fent-ho “sobre la marxa”. El ministre de la Presidència també va respondre a preguntes sobre l’estadística de condicions de vida. Gallardo va dir que l’increment de l’índex de Gini, el que marca la desigualtat, es deu al fet que s’havia adaptat a criteris Eurostat, i que si s’hagués fet amb els mateixos criteris que Govern havia emprat el 2016 els resultats haurien estat similars. D’altra banda, sobre la participació de Govern a la conferència de Nairobi, el president del grup del PS, Pere López, va lamentar que l’executiu no hagués signat el document de les conclusions; el ministre Filloy li va replicar i li va dir que “pel simple fet de prendre part en la cimera, ja vol dir que subscrivim el document de conclusions”.

MÉS

El cap de Govern justifica que les declaracions fetes per Stop Violències siguin susceptibles de ser investigades per la fiscalia i que no admeten cap tipus de comparació amb les que va fer la batlle Canòlich Mingorance al Cedaw.

El ministre de Salut va reiterar el seu compromís amb els calendaris per tenir la cartera de serveis, que va presentar en la comissió legislativa. Benazet va afirmar que estarà fet durant el primer semestre del 2020.

EL PS DENÚNCIA ELS CONTACTES AMB EL FISCAL

El grup parlamentari socialdemòcrata va denunciar les reunions entre membres dels partits de la majoria i el fiscal general. Pel PS, que es fessin aquests contactes fora de les comissions legislatives suposa una vulneració flagrant de la separació de poders. El cap de Govern va recordar que aquestes trobades s’han dut a terme sempre i que no s’havien canalitzat mai a través de la Sindicatura. També va lamentar que algunes de les eines per lluitar contra el blanqueig de capital no es poguessin incloure en la modificació legislativa.

GOVERN CONFIRMA LA NOVA UBICACIÓ D'ANDORRA TELECOM

El ministre Jordi Torres va confirmar que les noves oficines d’Andorra Telecom s’ubicaran a la part posterior on s’havia de fer The Cloud. En aquest sentit, el titular d’Ordenament Territorial va confirmar que no es construirà tota la parcel·la i que només s’empraran entre 5.000 i 6.000 metres quadrats. També va dir que la part de davant és la que s’estava negociant amb el comú d’Andorra la Vella per tal de poder acabar fent una permuta. Pel que fa a les oficines de la parapública, els consellers generals del PS Jordi Font i Quim Miró van lamentar que tant el lloguer com les diferents obres que havien provocat The Cloud i la futura edificació hauran suposat un malbaratament de prop de 3,5 milions, i en van criticar la gestió feta.

tracking