David Rios, PS

“Som l'única candidatura de caire progressista”

Volem fer un estudi de preus de referència i incentivar fiscalment els lloguers per sota

“Som l'única candidatura de caire progressista”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què els diferencia de les altres candidatures?

Nosaltres tenim una candidatura que és paritària, som els únics que complim aquesta condició a Encamp. I sobretot, som els únics progressistes.

Què cal fer amb el Prat Gran?

Bé, amb el Prat Gran s’ha d’acabar de prendre la decisió. Però a partir d’ara cal invertir els diners en terrenys comunals. Així són perdurables en el temps. Però això s’acabarà de tancar un cop estiguem dins el comú.

Com recuperar el poble i reactivar l’obertura de negocis?

Primer entenem que Encamp té una disposició molt allargada, hauria de tenir atractius en diferents zones del poble. Dinamitzar Prada de Moles aprofitant el futbol. També recuperar el telecabina d’Engolasters.

Com volen atraure el turisme i que Encamp no sigui una ciutat dormitori?

Amb la concepció de distribuir atractius turístics per tota la població i amb esdeveniments desestacionalitzats de l’hivern.

Quin projecte destaca com a tret diferencial?

Jo crec que el nostre punt fort serà la proximitat, la transparència i la participació. Portem moltes coses al programa, molts revulsius que poden anar bé. Però per sobre d’això hi haurà una nova manera de governar.

A part d’aquesta, quines altres propostes presenta?

Millorar les instal·lacions de Prada de Moles i els dos poliesportius. També voldríem destacar que aplicaríem una rebaixa de l’impost d’arrendaments i retornar els sous polítics als del 2015.

Quin ha de ser el futur del Pas?

És el motor econòmic de la par­ròquia. Hem d’assegurar que ho continuï sent mitjançant campanyes específiques. Això implica equipaments, inversió...

Tenint en compte que el comerç del tabac pot estar al final, què es pot oferir al turista francès?

Té un gran potencial que és que està envoltat de natura. A banda del comerç, podem focalitzar-nos en el turisme de natura.

Com es pot resoldre la problemàtica de l’habitatge?

Nosaltres el que faríem seria un estudi de preus de referència per zones, i a partir d’aquí quan ho tinguéssim, els propietaris que lloguessin per sota o igual tindrien una deducció de l’impost d’arrendaments.

Vol que es quedi l’FC Andorra? Què li poden oferir?

L’FC Andorra es quedarà a Encamp! Farem els esforços que calgui perquè es quedi. Beneficia tot­hom.

En persona

Nom complet: David Rios i Rius Professió: professor a l’escola andorrana Edat: 48 anys Experiència política prèvia: conseller general (2011-15). Estat civil: ---Fills: 2

tracking