Sandrà Tudó, MovemOrdino

“Segueixo sent independent però amb un altre tren”

Es presenta amb l'objectiu de convertir la parròquia en un referent cultural

“Segueixo sent independent però amb un altre tren”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quin és el seu projecte estrella?

La renovació de l’hotel Casama­nya amb la planta baixa com a centre cívic perquè sigui un punt neuràlgic cultural. I a la part superior volem fer pisos socials per a la gent gran. Tot amb el suport del quart. També destacaria que cal més transparència a la casa comuna i que la gent que treballi al comú estigui ben valorada en l’àmbit econòmic i familiar.

El desviament de la Massana ha de ser una prioritat?

Ho portem al programa i, malgrat que potser no serà una prioritat, continuarem insistint perquè es faci. Cal canviar la Llei electoral per donar més pes a les minories?Sí, era un dels punts més importants del pacte que vam fer amb L’A i PS. La llista d’Acord es va fer precisament per fer aquest canvi i crer que s’hauria de dur a terme.

Com valora que l’elector pugui triar entre quatre llistes?

Denota una salut democràtica i dona més opcions a l’electorat, però també és trist que la gent no es posi d’acord per anar junta.

Creu que els votants entendran que ara es presenti amb el PS i que la seva excompanya, Eva Choy, ho faci amb DA i SDP?

Puc dir que he sigut sempre coherent. Em vaig presentar com a independent en un tren que en aquell moment es deia Liberals. A les nacionals es va fer el pacte entre L’A i PS per tirar endavant tres punts importants amb un acord de govern. Després de les eleccions, però, no em van agradar les formes del pacte que finalment va fer Liberals i a partir d’aquí em retiro i em faig independent. Segueixo sent independent però amb un tren diferent.

Com valora el retorn d’Enric Dolsa?

Tot és lícit però ell ha estat vuit anys com a cònsol i vuit anys a l’oposició. Després de 16 anys com a polític crec que ha de deixar pas a aires nous i a una regeneració.

Quin paper han de tenir els quarts?

S’ha de mantenir perquè és una tradició però no pot dependre del color polític del comú per tirar endavant projectes per a la parròquia. El quart no pot posar pals a les rodes en els projectes que vagin en benefici d’Ordino.

Quina idea tenen per a Casa Rossell?

Treballarem amb Govern per trobar alternatives al patrimoni de Casa Rossell. Poden ser diverses, des que hi hagi un arxiu a un altre museu. L’ADN de MovermOrdino és convertir la parròquia en una entitat cultural el més àmplia possible.

Quin futur s’ha de donar al Centre de Congressos (ACCO)?

És veritat que la guarderia que hi ha sobre l’ACCO va ser un encert però l’edifici està sobredimensionat i l’escenari només es pot fer servir per a congressos i, per tant, s’ha de buscar alguna activitat exterior que el comú gestioni. La despesa és tan gran que costa trobar-hi sortida.

Com veu el futur d’Ordino Arcalís ara que forma part de Grandva­lira?

Des del primer moment vam dir que era un pou sense fons que no permetia a la parròquia invertir i creiem que havia de venir un inversor extern. Estem d’acord que sigui Saetde però penso que els danys col·laterals que hi ha ara amb la Font Blanca i la rebaixa del percentatge de treballadors residents no s’han tingut en compte en el moment de firmar la venda i això és perillós.

EN PERSONA

Nom complet: Sandra Tudó Montanya Professió: directora de l’escola de segona ensenyança Edat: 47 anys Experiència política prèvia: consellera de comú Estat civil: casada Fills: 1

“Segueixo sent independent però amb un altre tren”

tracking