Temporada d'esquí

Menys anglesos a Vallnord per la fallida de Thomas Cook

Vallnord enceta la temporada en un cap de setmana on espera rebre 3.000 esquiadors

Menys anglesos a Vallnord per la fallida de Thomas CookA.R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tranquil·litat a les pistes a l’espera del pont de la Puríssima. Vallnord va engegar ahir la temporada sense un gran volum de gent, una situació habitual durant el primer cap de setmana d’activitat i que els esquiadors que s’hi van atansar van agrair. Amb aquesta obertura, la darrera, les estacions d’esquí ja es troben en ple rendiment per encarar el pont de la Puríssima i una campanya d’hivern amb bones perspectives de públic i de neu, malgrat la previsible caiguda del públic anglès. Amb tot, si bé el boom d’esquiadors s’espera a partir de la setmana que ve, des de Vallnord-Pal Arinsal es va valorar molt positivament aquests primers dies de funcionament. “Ens proposàvem tenir 3.000 esquiadors abans de diumenge i tot apunta que ho aconseguirem. Obrir amb tantes pistes com ho hem fet nosaltres un 30 de novembre és tota una declaració d’intencions ”, apuntava Josep Marticella, director de Pal Arinsal.

DAVALLADA DE PÚBLIC ANGLÈS

Malgrat aquestes bones previsions, la possible davallada del públic anglès, un sector molt important per a Vallnord, provocada per l’enfonsament del turoperator britànic Thomas Cook preocupa molts dels negocis de l’estació. En aquest sentit, però, Marticella va destacar que han iniciat diverses accions per frenar aquesta situació i que, de fet, han realitzat diverses reunions a Londres i han preparat noves ofertes per als britànics per mirar d’encaminar-ho. “Al principi vam calcular que la caiguda seria del 30%, però ara la situem entre un 10 i un 15%. A banda, però, hi ha altres mercats que ens estan funcionant molt bé, com el del nord d’Europa, l’israelià o el rus que poden compensar aquest decreixement”, va dir. Així mateix va assegurar que aquest és un context nou i que necessitaran un any per reacomodar completament la situació. “Les ganes de neu acumulades de l’any passat de segur que seran un factor a tenir en compte”, va afirmar. Pel que fa a la situació catalana i a la possibilitat de nous talls de carretera, va assegurar que són víctimes de la situació i que esperen que es pugui solucionar aviat. “Nosaltres venem oci i volem que els nostres visitants gaudeixin al màxim i es despreocupin en venir”, va afirmar.

PISTES PREPARADES

Concretament Vallnord ha iniciat la temporada amb el 89% de les pistes obertes, una situació que Martincella atribueix a la inversió realitzada per millorar la producció de neu de cultiu i les baixes temperatures que han acompanyat al novembre. Ha estat la darrera estació a obrir, perquè es necessita un mes per poder prepara les pistes després de la temporada d’esquí. “Per a nosaltres aquest cap de setmana ja entra dins la normalitat, perquè ja hem agafat rodatge. L’afluència d’esquiadors no ha estat molt més alta que l’habitual, però sí que sembla que el Black Friday ha ajudat a animar la gent ha pujat”, explicava Diana Pérez, responsable de comunicació d’Ordino-Arcalís. De fet, aquesta va ser la primera estació a obrir les seves portes aquest any, el 15 de novembre. La setmana passada també ho va fer Grandvalira, amb els sectors de Pas de la Casa i Grau Roig. Aquest cap de setmana, però, l’estació va obrir de manera oficial amb tots els sectors ja habilitats, 80 quilòmetres esquiables i 58 pistes disponibles.

EL BLACK FRIDAY I L'ESQUÍ NO COMPLEIXEN LES EXPECTATIVES

Els hotelers “esperàven massa” d’aquest cap de setmana. Així ho va afirmar el president de la Unió d’Hotelers d’Andorra, Carles Ramos, en declaracions al Diari. L’hoteler va afirmar que les bones expectatives que tenien per a finals de novembre, arran de l’obertura de totes les estacions d’esquí i de la celebració del Black Friday, no s’han vist reflectides a la realitat. Concretament, Ramos va assenyalar que, malgrat que a Andorra la Vella s’ha assolit una ocupació del 90%, a les parròquies altes els hotels només han omplert la meitat de les habitacions. En aquest sentit, va assegurar que la pitjor dada és la registrada a Canillo, on l’ocupació ha estat del 40%, mentre que a Escaldes-Engordany, Sant Julià i Encamp s’ha rondat el 80%. Unes xifres molt semblants a les de la setmana passada, segons va explicar. “Les bones temperatures han estat un fre,perquè si no fa fred la gent no puja a esquiar. Esperàvem millors números”, va dir. La mitjana nacional és del 66% d’ocupació. Amb tot, durant la jornada d’ahir el departament de Mobilitat de Govern va alertar en diverses ocasions de trànsit dens a la frontera hispanoandorrana. De fet, durant el matí es van crear cues per accedir al país, les més importants a la una del migdia a l’N-145, on es van formar vuit quillòmetres de retencions. En menor mesura aquesta situació també es va produir a la GG1, que va arribar a tenir tres quilòmetres i mig de cues a Sant Julià de Lòria. Durant la tarda, en canvi, la situació es va mantenir tranquil·la. Les expectatives, doncs , estan centrades en el pont de la Puríssima, quan s’espera que la campanya d’hivern prengui força. Amb la data es mira amb prudència, ja que aquest any el pont és més curt que el de l’any passat.

tracking