Societat

Una empresa estudiarà els dèficits estructurals del centre penitenciari

El sindicat demana invertir en recursos tècnics per reduir la possibilitat d’errors humans

Una empresa estudiarà els dèficits estructurals del centre penitenciariFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La direcció del centre penitenciari va convocar ahir els dos sindicats de treballadors per informar-los que ja han trobat l’empresa externa que farà l’auditoria tècnica per determinar quines deficiències té l’edifici. L’informe es va encarregar després que un pres aconseguís fugir de la Comella saltant per un mur de poca alçada i sense que les alarmes sonessin.

De moment, el Govern només ha obert expedients a tres treballadors de la presó, però cap als responsables. El president del Sindicat d’Institucions Penitenciàries (SIP), Joan Ramon Rodríguez, va afirmar ahir que donen “tot el suport” als treballadors afectats i va preferir mantenir-se prudent pel que fa a les responsabilitats dels alts càrrecs abans no es coneguin els informes que s’estan elaborant.

El que sí que va manifestar Rodríguez és que “cal invertir en recursos tècnics i humans” per fer minvar la possibilitat que els treballadors cometin un error. Segons el president del SIP, els errors humans que van poder facilitar la fugida del pres es deuen a la “multitasca” que fan els agents penitenciaris.

Segons va exposar, els treballadors han de vigilar tres patis alhora, fet que provoca que si en un hi ha una baralla no puguin controlar els altres dos. “Això amb un altre vigilant no passaria”, va exposar Rodríguez.

En el mateix sentit, va afegir que hi ha espais en què les càmeres i els monitors són antics, situació que tampoc facilita la tasca dels treballadors. “A ningú li agrada invertir en una presó però s’ha de fer. És una qüestió de diners”, va sentenciar el president del sindicat.

Cal recordar que el vigilant del pati és qui acumula dos dels expedients oberts, un per una falta greu i un altre per una falta molt greu. Els altres expedients s’han obert als dos treballadors que hi havia a la sala de comandament per una falta greu. Es dona la circumstància, a més, que dels dos agents que estaven en aquesta sala un no pertanyia a aquesta especialitat i hi havia estat ubicat de manera provisional per fer un relleu i no deixar buida aquesta tasca essencial dins de la presó. De moment, cap dels tres treballadors no ha estat suspès de feina de manera cautelar, malgrat que el vigilant del pati podria estar fins a un any sense exercir o fins i tot ser suspès de forma permanent.

tracking