Afers Socials

Govern presenta el servei de salut sexual i reproductiu

El projecte entraria en funcionament el primer trimestre de 2020 per adaptar-se a les necessitats actuals de la societat

Govern presenta el servei de salut sexual i reproductiuCarles Faneca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les secretaries d’Estat de Salut, d’Afers Socials i d’Igualtat han presentat el nou servei que s’emmarca dins de l’oferta actual sobre la salut sexual i reproductiva en les dones. Tal com ha explicat la secretaria d’Estat de Salut, Helena Mas, aquest nou servei entraria en funcionament el primer trimestre del 2020 i “s’adapta a les necessitats actuals de la societat”. L’objectiu, segons Mas, és d’atendre a tots els aspectes relacionats amb la salut sexual i reproductiva de les dones en edat fèrtil tant a nivell preventiu, educatiu i assitenciari. Així, Mas ha destacat que el servei garantiria l’accés a la informació i a l’educació sexual i reproductiva gratuïta “amb una atenció especialitzada i personalitzada” i destinada a tota la població en general i especialment a les dones. “El projecte va adreçat a atendre tota la salut sexual i reproductiva de la dona i també a la interrupció voluntària o involuntària de l’embaràs” ha explicat Mas.

L’estructura estaria basada en un professional de referència, de la salut, que atendria a les persones que arriben per informar-les o derivar-les a altres serveis d’atenció legal, mèdica, social o psicològica vinculats al servei. Aquest professional seria una llevadora o una infermera especialitzada. S’ubicaria al centre d’atenció primària de Santa Coloma, tot i que s’oferiria el servei de forma rotativa als altres CAPs del país per donar cobertura a tota la territorialitat.

tracking