Prohibició dels anuncis de relax als mitjans

Els grups de la coalició proposaran sancionar els anuncis de relax

Prohibició dels anuncis de relax als mitjansARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els tres grups parlamentaris han acordat restringir la publicitat dels serveis de prostitució als mitjans de comunicació, per la qual cosa han acordat modificar l’article 151 del Codi Penal, on es considera delicte major –penes de presó de tres mesos a tres anys– promoure o afavorir la prostitució. El canvi legislatiu està pactat amb l’executiu i la intenció és prohibir els anuncis que habitualment surten a les pàgines de classificats de serveis de relax, majoritàriament a la comarca de l’Alt Urgell.

Encara que Demòcrates, Liberals i Ciutadans Compromesos no han donat detalls de les modificacions que han treballat, avui tenen prevista una roda de premsa sobre els canvis al Codi Penal, on probablement concretaran el nou redactat que fa referència al foment de la prostitució.

La intenció és impedir la proliferació d’anuncis en els mitjans de comunicació i establir un ventall de sancions que aniran en funció dels ingressos que cada empresa periodística recapta gràcies a aquests tipus d’anuncis.

La setmana passada es va celebrar una reunió dels grups parlamentaris i el Govern per consensuar el text. Entre els arguments que s’explicaran hi ha que si es volen implementar polítiques d’igualtat de gènere no és normal que es pugui fer publicitat de prostitució i incentivar aquesta forma d’explotació de les dones.

Gran part de l’oferta es concentra a la Seu d’Urgell i a la comarca de l’Alt Urgell, en pisos de particulars o bé en els denominats clubs privats. La majoria dels clients són homes d’Andorra que fan ús d’aquests serveis de prostitució.

tracking