Societat

L'adeu a l'exsíndic Beal aplega desenes de persones i autoritats

La missa funeral per Josep Maria Beal va comptar amb la presència dels principals dirigents polítics del Principat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El funeral de l’ex-síndic general Josep Maria Beal va aplegar desenes de persones per donar-li l’últim adeu. La missa funeral es va dur a terme ahir al matí a l’església de Sant Pere Màrtir d’Escaldes-Engordany. A la cerimònia van ser presents diverses personalitats del país.

El funeral es va iniciar a les onze del matí en una església plena de gom a gom, on la família va rebre el condol del cap de Govern, Xavier Espot, la síndica general, Roser Suñé, i el cònsol menor d’Escaldes, Marc Calvet, com també dels excaps de Govern Marc Forné i Toni Martí, que va ser el seu rival l’any 2003, quan Beal es va presentar a les eleccions comunals d’Escaldes-Engordany, sota la candidatura del Partit Socialdemòcrata + independents, que va perde contra Martí per 21 vots. El conseller general del PS Jordi Font va assegurar que “va ser una llàstima que per pocs vots no pogués ser cònsol”, però va al·legar que “l’oposició també va gaudir molt d’aquell mandat”. En aquest sentit, Martí va explicar que “va ser una persona extremament lleial i un servidor, en positiu, tot i que estigués a l’oposició, en favor de la parròquia d’Escaldes-Engordany”. A més, també va afegir que a la parròquia “es va poder avançar molt perquè hi va haver una gran complicitat des de l’oposició liderada per Josep Maria Beal”.

Al funeral també va assistir l’excap de Govern Jaume Bartumeu, i els ex-síndics generals Francesc Cerqueda, Jordi Farràs i Josep Dallerès, entre d’altres. “Era entranyable. Tots el que hem tingut el gust de conèixer-lo i de compartir hores amb ell políticament en guardem molt bon record perquè era un home treballador, pacient i lleial amb els amics i amb els companys”, va explicar Farràs, afegint que “va ser un dels capdavanters en el tema constitucional, donant la primera empenta”, i que “la resta de companys vam anar seguint el camí que ens havia marcat”.

En general, els companys polítics van coincidir que Beal va ser “una bellíssima persona” i tots en van voler destacar la implicació amb la parròquia i el Principat. “Va ser sorprenent perquè va tenir un tarannà molt innovador”, va assegurar Font, tant en el procés constituent com en la creació del termolúdic Caldea, “un espai públic en un país on tot estava basat en la part privada. Per mi el senyor Beal va ser tot un descobriment”.

Josep Maria Beal, que va morir dissabte a l’edat de 77 anys, va ser síndic general entre el 1990 i el 1991 i l’any 2010 va ser escollit president del consell d’administració de la CASS. El 2018 va fer la seva última aparició pública en una taula rodona organitzada pel Consell General pels 25 anys de la Constitució.

L'adeu a l'exsíndic Beal aplega desenes de persones i autoritats

L'adeu a l'exsíndic Beal aplega desenes de persones i autoritats

tracking