Imputada la família de l'expresident de Pescanova per blanqueig

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència Nacional espanyola ha obert judici oral contra la dona i dos fills de l’expresident de Pescanova, Manuel Fernández de Sousa, per la presumpta comissió de delictes de blanqueig de capitals i contra la Hisenda Pública en ocultar part del seu patrimoni en comptes a Andorra. Així ho va informar ahir el mitjà digital espanyol La Información.

Per aquest motiu, la Fiscalia Anticorrupció demana per a cadascun d’ells tres anys de presó en el marc d’unes diligències que van començar a instruir-se fa ara sis anys. El magistrat José de la Mata va investigar en la causa principal el maquillatge dels comptes del hòlding gallec si bé quan va finalitzar aquestes perquisicions va obrir una peça separada per obtenir informació sobre el patrimoni familiar que van passar en comptes a l’estranger i que va superar lleugerament els tres milions d'euros. Després d’acabar la recerca, el magistrat va obrir judici oral contra tots ells el passat 15 de juliol, tal com va fer constar en un acte al qual va tingut accés el mitjà digital La Información. La sala penal, per part seva, va acordar celebrar el judici en cinc sessions assenyalades entre el 6 de juliol fins al dia 10 inclòs.

Segons explica De la Mata, la societat constituïda al juny del 1960 va començar a ocultar la situació d’insolvència en la comptabilitat del Grup almenys des del 2009, any en què els tres acusats d'aquesta peça van obrir els seus comptes al Principat. En concret, va ser el mes de setembre quan Rosario Andrade va obrir un compte a una entitat andorrana amb un import de 950.000 euros encara que després va repartir 300.000 als seus fills. Els ingressos rebuts en els successius anys van fer que aglutinés fins a un total d’1,5 milions en efectiu en aquest compte que, d'acord amb el jutge instructor, es va ocultar en tot moment al fisc espanyol.

tracking