pobresa

El PS vol la tretzena paga per als pensionistes

López critica la inacció del Govern en matèria social i d’habitatge i demana de revaloritzar les pensions més baixes

El PS vol la tretzena paga per als pensionistesPS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PS va presentar un total de 12 esmenes en el projecte de llei de mesures urgents proposat pel Govern. Entre les principals aportacions fetes pels socialdemòcrates destacaven un augment de les pensions inferiors al salari mínim d’un 8,3%, que equivaldria a una tretzena paga o un augment dels salaris inferiors als 25.000 euros del 2,5%.

El president del grup del PS, Pere López, va dir que “davant la inacció del tripartit de dretes que governa agafem el lideratge i fem propostes del que pensem que els ciutadans demanen”. López va afirmar que “amb la pujada que proposa el Govern és impossible aconseguir recuperar el poder adquisitiu”. Així doncs, va remarcar que l’executiu es contradiu a si mateix, i va confrontar l’augment de salaris entorn a l’IPC amb la pujada de les tarifes de FEDA de l’1,8%, molt superior a l’índex de preus al consum amb què s’estima que es tancarà la present anualitat.

Per la seva part, el conseller general Roger Padreny va exposar les necessitats de la creació del registre de la propietat. Pel socialdemòcrata, “el registre pot aportar informació per millorar les polítiques d’habitatge i tenir informació precisa de la situació en què es troba cada pis. I així, fer polítiques d’habitatge.

Padreny també va dir que la col·laboració amb els cadastres comunals i amb aquest futur registre de la propietat serviria “per fer un inventari real del parc immoble i de la seva situació jurídica i hipotecària”. Tot i això, el conseller general va lamentar la falta de voluntat política del Govern per tal de portar-ho a terme.

Pel que fa a la Taula de l’Habitatge, Pere López va remarcar la necessitat que aquesta s’obrís, i va demanar que s’hi incorporés els dos grups de l’oposició i també els sindicats. Tot i aquestes esmenes, el PS no es va tancar a acabar presentant una esmena a la totalitat de la llei i López va afirmar que “és obvi que tenim una majoria de dretes, que ha abandonat tota centralitat política. L’habitatge no és una prioritat per a l’actual Govern”, tot afirmant que només es defensava una petita part de la societat.

tracking