seguretat social

Font cau com a aspirant a la CASS per criticar la sanitat

Incompatibilitats i les crítiques a la política sanitària de l’executiu l’han descartat

Font cau com a aspirant a la CASS per criticar la sanitatARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El metge Albert Font no serà el nou president del consell d’administració de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) en substitució de Jean Michel Rascagneres, que hauria de deixar el càrrec un cop assumit el lloc de número dos de la llista de Demòcrates per Andorra a Encamp per a les eleccions comunals del 15 de desembre. El seu nom havia sonat com un dels tres candidats del Govern a substituir Rascagneres i els altres dos membres nomenats per l’executiu que deixaran la parapública: Josep Delgado i Vladimir Fernández. Font ha caigut de la llista de candidats malgrat les pressions del grup d’opinió Virtus Unita, plataforma de la qual el metge és un dels impulsors.

Un conflicte d’interessos és una de les raons de la decisió de l’executiu de no comptar amb Font per a la parapública. Ho és perquè assumir el càrrec de president de la CASS seria incompatible amb el fet que el metge és un dels socis de la Clínica Geriàtrica Sant Vicenç d’Enclar, que rep subvencions de la parapública.

Però la causa principal de la decisió resideix en el fet que Font va realitzar en el passat una sèrie d’articles molt crítics amb la política sanitària de l’anterior Govern. Al ministeri de Salut no hi ha excessiva sintonia amb el metge perquè es considera que malgrat que les crítiques es van fer contra les accions de l’executiu Martí, l’actual té un color similar i la política sanitària serà continuista. És per això que es considera que el metge no reuneix les condicions necessàries per estar al front de la parapública.

Qui sí que estarà el consell d’administració de la CASS serà l’exministre de Finances Jordi Cinca, que ocuparà el càrrec de president del fons de reserva de jubilació en substitució de Josep Delgado. Cinca tampoc veia amb bons ulls que Font ocupés el càr­rec de president.

Candidat i president de la CASS

Tot i que Rascagneres formi part d’una candidatura a les eleccions comunals, en aquest cas per DA a Encamp, això no és incompatible amb el fet que l’exdegà del Col·legi d’Advocats continuï de president de la CASS. Tot i això, Rascagneres preferiria deixar de dirigir la parapública.

Els noms definitius escollits per l’executiu per ocupar els càr­recs a la CASS que són nomenats pel Govern no es decidiran fins després de les comunals.

tracking