Contraban, el reclamSFP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Importar tabac, distribuir-lo als comerços, vendre’l a particulars o a l’engròs i mantenir-lo dins del país. Aquests són els beneficis i requisits que tenia el resident de 27 anys de nacionalitat francesa que va seure ahir a la banqueta dels acusats del Tribunal de Corts per un delicte major de contraban de tabac i blanqueig de diners.

El francès, en presó provisional des de fa 14 mesos, tenia un negoci a Andorra la Vella on venia tabac de pipa d’aigua, producte inclòs en el reglament de mercaderies sensibles des de mitjan any passat. Aquesta reglamentació demana una llicència que prohibeix la seva exportació del Principat, activitat que va portar a terme l’acusat de forma indirecta, i és que de tots els compradors que tenia només un era del país. Els altres, contrabandistes francesos que contactaven amb l’acusat per comprar el tabac i portar-lo en massa al país veí sense declarar-lo. “Era un reclam més per als compradors francesos”, va explicar el resident a preguntes de la fiscalia, i és que en aquests trajectes l’acusat s’oferia per obrir el camí, és a dir, anava amb el seu vehicle particular, un Audi A1 de color vermell, per davant de les furgonetes que portaven la mercaderia de contraban per veure si hi havia policia que pogués tirar enrere l’operació.

La xarxa va començar a caure quan l’acusat, creuant la frontera francesa en una de les seves operacions, va parlar amb un agent duaner i li va explicar que era importador de tabac. 15 minuts després, la mateixa duana va interceptar una furgoneta amb una tona de tabac de pipa. La policia va lligar caps i va començar a fer seguiment de la seva activitat empresarial i es va adonar que l’última importació que havia fet era de deu tones. Els dies després, contrabandistes francesos es van emportar la majoria de la mercaderia que la policia va acabar trobant en territori francès.

En una d’aquestes exportacions, l’acusat va caure en el parany que li havia posat la policia, que feia dies que esperava que actués per atrapar-lo in fraganti. El grup antifrau del cos de seguretat va enxampar el resident fent d’avisador a una furgoneta que anava a França amb 208 caixes de tabac, 2.496 quilos, valorats en 114.466 euros. Al local hi van trobar 2.229 quilos més. Per col·laborar amb aquests grups organitzats, la fiscal demana tres anys de presó i un milió d’euros per l’agreujant de blanqueig després de trobar-li un Rolex de 10.000 euros. La defensa ho nega tot i en demana l’absolució.

tracking