Petició de 5 anys per tenir marihuana per a fer 18.000 'porros'

El Tribunal de Corts ha jutjat un home de 63 anys per tenir 16 plantes de marihuana a un hort, qui al·lega que eren d'ús terapèutic per a pal·liar les seves molèsties físiques

Petició de 5 anys per tenir marihuana per a fer 18.000 'porros'Policia d'Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal de Corts demana 5 anys de presó a un home de 63 anys a qui la policia va decomissar 16 plantes de marihuana a un hort. Els agents van estimar que dels 27 quilograms de marihuana se'n podrien fer 18.000 porros. L'home, que ha estat acusat aquest matí en una vista oral,ha al·legat que eren d'ús personal per a fer oli de marihuana per pal·liar les seves molèsties físiques, ja que, segons ha explicat, pateix de diverses malalties. La fiscalia acusa el detingut,que havia estat empresonat feia més de 30 anys per qüestions de droga, per delicte major de tràfic de drogues i demana una multa de 60.000€ per responsabilitat civil.La defensa demana l'absolució pel delicte, ja que basa la seva postura davant la fiscalia en l'ús personal i no el tràfic, així com una multa de 400€ pel consum il·legal de la substància.

La fiscalia ha jutjat també un home de Sant Julià de Lòria a quila policia havia enxampat en un control policial en possessió de 6 paperines de cocaïna i havia donat positiu en estupefaents. Arran d'això els agents van escorcollar el seu domicili, trobant petites bosses de plàstic, una balança de precisió i marihuana, i li van intervenir el telèfon. L'acusat es defensa dient que la gent que li demanava marihuana via WhatsApp era perquè sabia que ell en fumava i que li parlaven per posar-se en contacte amb un camell. La fiscalia li atribueix un delicte major per tràfic de droga i li demana 3 anys de presó, així com una multa de 1.000€. La defensa, la qual demana 9 mesos de presó i un tractament de desintoxicació, al·lega que el delicte és de consum i no de tràfic de drogues, i exposa que des que va sortir de presó, després d'estar detingut el 2017 i posat en llibertat provisional, està en rehabilitació i que actualment es troba treballant.

La sentència d'ambdós casos sortirà el 21 de gener a les 09.30 hores.

tracking