Agricultura

Prova pilot per incinerar els gossos morts i recuperar-ne les cendres

L’única opció era portar les despulles al centre de tractament de residus

Prova pilot per incinerar els gossos morts i recuperar-ne les cendresARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament d’Agricultura iniciarà una prova pilot per permetre els propietaris d’animals morts portar les despulles de les seves mascotes a Espanya per tal de poder recuperar les cendres. La prova s’iniciarà en dues setmanes a través d’una funerària del país, que farà els tràmits per portar les despulles a incinerar a Barcelona i per la tornada de les cendres. S’iniciarà amb els dos animals de la gossera que van morir fa uns dies, encara per causes desconegudes. D’aquesta manera es dona resposta a una de les peticions més urgents que han fet les associacions animalistes del Principat com ara Laika. Encara es desconeixen alguns detalls com ara quin preu tindrà i les opcions que s’oferiran per donar resposta a les peticions dels propietaris que vulguin poder recordar els animals domèstics d’una manera especial.

Fins fa poc temps les restes dels animals es podien enviar a França per ésser incinerades, un acord que va finalitzar i que va deixar els propietaris d’animals morts amb l’única opció legal de portar les despulles al centre de tractaments de residus, on eren tractades com la resta de residus carnis. Cal dir que està prohibit per llei enterrar les restes en sòl públic o en terrenys privats.

Des d’algunes associacions animalistes van posar de manifest que algunes clíniques veterinàries del país, davant la falta d’opcions legals per enterrar o incinerar amb dignitat els animals, guarden en congeladors les despulles dels gossos per tal de donar suport emocional als propietaris al menys fins que es trobi una solució, quelcom que sembla que està a prop d’arribar.

tracking