transport

Canvis de parades de bus per evitar accidents

La companyia va sol·licitar el canvi al Govern amb l’objectiu d’evitar possibles accidents

Canvis de parades de bus per evitar accidents

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nous canvis a les línies d’autobús interurbanes. Ahir el Govern anunciava a través del seu perfil de Twitter l’anul·lació de les parades de Terra Vella en direcció Sant Julià i del pont de Tobira en ambdós sentits del Bus Exprés entre Escaldes i Sant Julià. En lloc seu s’afegeixen dues noves parades, la de l’Estació Nacional en ambdós sentits i la de la Rotonda Escaler en sentit Sant Julià. La decisió ha estat presa a requeriment de la companyia concessionària de la línia, Autocars Nadal, per raons de seguretat.

“Es tracta de parades situades a rotondes, així que són molt vulnerables als accidents de trànsit”, va explicar el director general de la companyia, Bartumeu Gabriel. Segons Gabriel, malgrat que des que van rebre la concessió de la línia el 2 de setembre no han patit cap incident en aquests punts, l’empresa que abans la gestionava sí que va registrar problemes. “Molts cotxes no respecten els senyals de cedir el pas, així que es podria produir un xoc amb els autobusos”, va especificar. A més a més, aquesta modificació també busca facilitar l’ús de la línia als usuaris, ja que fins ara en aquests punts només hi havia una parada per als dos sentits. “Hi ha molts casos de gent que s’equivoca i agafa l’autobús en direcció contrària”, va dir Gabriel.

A banda, Gabriel va avançar més modificacions de la línia pel mateix motiu, tot i no poder precisar quan es portaran a terme. Concretament va explicar que també es modificaran les parades d’Aixovall i de Prat Salit, propera al restaurant Viena.

També modifiquen la línia 1

Una altra línia que ha modificat el recorregut és la que connecta també Sant Julià i Escaldes. Concretament Autocars Nadal va sol·licitar al Govern desviar els autobusos per la rotonda de la Unió en lloc de fer-los passar per l’Hotel Plaza, arran dels problemes per maniobrar que tenien els vehicles en aquell punt. “Ens trobàvem que és un espai molt petit perquè els busos circulin, sobretot perquè hi ha molts vehicles aparcats”, va dir Gabriel.

A banda, el president de la companyia va explicar que a partir del desembre s’incorporaran a la flota d’autobusos interurbans cinc vehicles nous, sumant un total de 12.

tracking