Sense data per a la passarel·la del Consell

La infraestructura, que va ser presentada fa un any, havia de quedar enllestida a final de l’estiu passat

Sense data per a la passarel·la del Consell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La passarel·la que ha d’unir el car­rer de la Vall i la plaça del Poble no acaba d’arribar. Dissabte farà un any de la presentació del projecte, en la qual van participar la cònsol Conxita Marsol, el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, i l’exsíndic Vicens Mateu, sense que el projecte hagi evolucionat. Malgrat que aleshores es va anunciar que la infraestructura hauria d’estar enllestida a final de l’estiu del 2019 i que fins i tot es va licitar i adjudicar finalment la seva construcció a l’empresa C. Modernes, amb un cost de 632.000 euros, sembla que el projecte està paralitzat arran de la manca d’acord amb un dels propietaris dels terrenys afectats per la iniciativa, segons va avançar ahir Andorra Televisió.

Segons l’informatiu de la televisió pública, el problema rau en els canvis en la propietat de la parcel·la on s’havia d’ubicar la pilona de la passarel·la. En aquest sentit, Govern afirma que s’està treballant per resoldre-ho de la manera més ràpida possible. Amb tot, Eric Jover, el ministre portaveu, no va estar capaç de concretar als periodistes assistents al consell de ministres quan estarà enllestida l’obra.

El projecte de la passarel·la entre el Consell General i la plaça del Poble va néixer el 2010 com un revulsiu per al barri antic. Amb tot, la manca de pressupost va deixar aparcada la iniciativa el 2011. L’any 2012, però, es va anunciar l’adjudicació del projecte, que va acabar enllestit a principi del 2013, quan es va anunciar que les obres es farien, probablement, l’any vinent.

Millors eren les perspectives del febrer del 2016, quan el Govern va anunciar que es faria càr­rec del cost de la construcció de la infraestructura, la qual s’havia de portar a terme aquell mateix any. Amb tot, l’adjudicació del projecte es va endarrerir fins al 2017. El 2018, finalment, es va anunciar la seva construcció el 2019 i es va presentar una recreació virtual de com quedaria la passarel·la, projectada pel despatx d’enginyeria Carlos Fernández Casado, SA, especialitzat en ponts i viaductes. Aquest ha tingut un cost que supera els 89.000 euros.

LA CASS PAGARÀ TOTES LES DESPESES PER ICTUS

El ministre portaveu, Eric Jover, va anunciar que d’ara endavant la CASS cobrirà el cent per cent de les despeses derivades dels ictus. Concretament, la mesura s’aplicarà durant la fase inicial del tractament, mentre dura l’hospitalització, moment en el qual les actuacions mèdiques ajuden a millorar les seqüeles derivades de la malaltia. La decisió arriba arran del gran gruix de despeses que generen els ictus. Així que se suma a les 18 malalties de llarga durada, progressives, greus i costoses que tenen cobertura total per part de l’empresa parapública amb el càncer, la tuberculosi, les hepatitis cròniques, el VIH o l’esclerosi. A banda, tal com explica Jover, es tracta d’una de les patologies més comunes al Principat, havent-se produït 145 casos el 2018.

tracking