Cairat no votarà CairatARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Guillem Cairat ha dedicat gran part de la vida a l’esquí de fons. Lauredià i tècnic del gran Irineu Esteve, es trobarà el dia de les eleccions fora d’Andorra, motiu pel qual no podrà votar de manera presencial, se suposa que pel seu germà Cerni, cap de llista de Desperta Laurèdia, a hores d’ara la candidatura que sembla capaç de fer ombra a Unió Laurediana.

El Guillem estarà del 25 de novembre al 15 de desembre a Noruega i Suïssa amb l’equip d’esquí de fons, com certifica la Federació Andorrana d’Esquí, motiu pel qual va demanar poder emetre el seu vot per correu.

El cònsol menor de Sant Julià, Julià Call, va demanar el criteri a la junta electoral davant els dubtes sobre aquesta petició i aquest organisme ha respost negativament perquè al·lega, de forma textual, que “no s’especifica si dita activitat la realitzarà en tant que activitat laboral o professional, o bé com a activitat de lleure”.

L’organisme recorda en la seva resposta que poden votar per correu els electors residents a l’estranger correctament censats, o bé els que estan estudiant a l’exterior o que acrediten temporalment una activitat laboral. En definitiva, es perd una papereta que a priori era per a Desperta Laurèdia.

D’altra banda, la junta electoral també ha respost negativament a la consulta del Govern sobre la possibilitat de ressaltar en negreta els primers dos noms de cada candidatura. La junta entén que la normativa electoral no pressuposa que els dos primers candidats han de ser obligatòriament cònsol major i menor.

tracking