Esquí

Inaugurada la plataforma de Soldeu amb retrets als detractors

El cònsol va agrair als que van voler fer trontollar el projecte que “gràcies a ells ens vam fer forts”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, va recordar els detractors de la plataforma de Soldeu durant el discurs a la inauguració de la infraestructura. Mandicó va agrair la tasca a totes les parts implicades en el projecte, així com a aquells que “aquest projecte no el volien, que han intentat d’una forma o una altra fer-lo trontollar”. El cònsol major de Canillo va manifestar que aquestes persones “ens han fet més forts i ens han acabat de fer veure la importància de fer aquest projecte”. Cal recordar que la declaració d’interès nacional de la plataforma de Soldeu decretada pel Govern va provocar una sèrie de desavinences entre Ensisa i Saetde que van fer quer Joan Viladomat presentés una demanda contra aquesta decisió.

El cap de Govern, Xavier Espot, també va recordar “les dures crítiques contradient la declaració de projecte d’interès nacional” que es van sentir i “que sembla que ara s’han desdibuixat”. Espot va assegurar que amb la inauguració de la plataforma de Soldeu “queda a bastament demostrat que el Govern va fer el que havia de fer, va estar al costat de l’interès públic i de la millora de les instal·lacions al nostre país”.

ENTESA ENTRE TOTES LES PARTS

Tot i que la plataforma es va finalitzar fa uns mesos per poder tenir-la a punt per a les finals de la Copa del Món que es van disputar el mes de març, no es va procedir a la inauguració oficial fins ahir, quan també es va obrir l’aparcament Avet de Soldeu, una infraestructura que resol una de les demandes històriques del poble, la de l’aparcament, dotant la zona de 450 places més de pàrquing. Tant Espot com Mandicó, que van destacar que el domini podrà continuar acollint esdeveniments esportius, van manifestar que la infraestructura va ser possible gràcies a la gran entesa entre totes les parts implicades, entitats públiques i entitats privades, unes consideracions amb les quals van coincidir en els seus discursos el director general de Crèdit Andorrà, Xavier Cornella; el director de projectes estratègics d’Ensisa, Conrad Blanch, i l’arquitecte coordinador de la direcció facultativa del projecte, Lluís Viu, que va agrair la tasca als 400 treballadors i les 100 persones de l’equip tècnic que van treballar durant els dos anys i mig per fer possible la plataforma. Tal com va assenyalar Blanch, que amb aquest projecte acaba la seva relació laboral amb Ensisa, el cost de la infraestructura sobrepassarà els 30 milions d’euros.

ESPOT DEMANA DISCULPES PER LES DECLARACIONS SOBRE LES LLISTES

El cap de Govern va demanar disculpes als que es poguessin haver ofès per les seves declaracions, en les quals deixava entreveure la poca preparació d’alguns candidats per les eleccions comunals del desembre. No obstant això, va voler matisar que en cap moment anaven dirigides a ningú i que es va limitar a manifestar els avantatges i desavantatges que s’haguessin presentat 21 llistes. “No vaig mencionar cap candidat en concret i, en tot cas, en absolut em referia al PS”, va dir, i va afegir que “no sé si s’han sentit al·ludits o no però en cap cas em referia a ells”.

Inaugurada la plataforma de Soldeu amb retrets als detractors

Inaugurada la plataforma de Soldeu amb retrets als detractors

tracking