Justícia

Bellocq diu que s'han limitat a aplicar l'aute

El Col·legi va rebre la notificació de la sentència en ferm de Parramon i el van donar de baixa

Bellocq diu que s'han limitat a aplicar l'auteFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La degana del Col·legi d’Advocats, Sophie Bellocq, va reiterar, després que la junta de govern donés de baixa l’advocat Josep Antoni Parramon, que el Col·legi només es va limitar a aplicar la sentència que va dictar el Tribunal de Corts sobre el lletrat, en la qual s’inhabilitava l’advocat durant cinc anys. Així, la junta va prendre aquesta decisió donat que l’advocat no pot exercir segons s’assenyala a la sentència de Corts. “La sentencia és ferma, ens van informar i ens la van enviar. Nosaltres ens hem limitat a aplicar-la”, va explicar Bellocq.

L’advocat va ser condemnat en ferm després que no es presentés a la vista oral de la defensa del recurs d’apel·lació que va formular davant el Tribunal Superior contra la sentència que va dictar Corts, després d’haver sol·licitat durant quatre vegades l’ajornament de la vista. Parramon va presentar un certificat mèdic un dia abans de la celebració de la vista oral de l’octubre passat on es precisava repòs vocal, motiu pel qual no va comparèixer a la sala de vistes. Donat que no es va poder contestar la nova demanda d’ajornament del judici, i que el certificat mèdic no precisava cap baixa laboral, un fet que des del tribunal es considera que no li impedia presentar-se a la vista oral, es va considerar que l’advocat havia desistit del recurs interposat el febrer passat. Així, la sentència en la qual es condemnava l’advocat per apropiació indeguda de 93.500 euros d’un client va ser confirmada íntegrament. Els fets pels quals va ser condemnat es remunten a l’any 2012, quan un resident alemany a Catalunya va voler muntar una societat a Andorra per la qual va donar 108.500 euros al lletrat en forma de dipòsit. El denunciant, però, va canviar d’opinió pocs dies després i va voler treure’ls en efectiu. Segons el denunciant, només va acceptar una operació per valor de 15.000 euros i ja no va tornar a veure els 93.500 euros restants.

Les inhabilitacions d’advocats no són gaire habituals al Principat. De fet, segons la degana del Col·legi d’Advocats, aquest cas és el segon al qual s’ha procedit a la inhabilitació en els darrers deu anys. Des del Col·legi es va recomanar als clients de l’advocat dirigir-se a l’administració de Justícia per conèixer la situació dels seus expedients.

tracking