Confirmen la pena a una dona que es va emportar mobles d'un pis de lloguer

Tampoc no va pagar cap de les quotes en els nou mesos que va viure a l’habitatge

Confirmen la pena a una dona que es va emportar mobles d'un pis de lloguerARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior va desestimar ahir el recurs que va presentar el lletrat d’una dona que va ser condemnada l’abril passat pel Tribunal de Corts a un any de presó condicional després d’emportar-se una sèrie de mobles i electrodomèstics del pis de lloguer d’Andorra la Vella en el qual va viure. D’aquesta manera, el Superior va confirmar la condemna de Corts, que l’havia sentenciat pel delicte major d’apropiació indeguda. L’advocat de la dona va demanar la lliure absolució, tal com ja va sol·licitar durant la vista oral en primera instància, mentre que la fiscalia va demanar un any de presó condicional, la mateixa pena que va dictar el tribunal.

Etiquetes:

Els fets es remunten al 2015, quan la dona sentenciada buscava un pis de lloguer cèntric al Principat. Finalment, una coneguda seva que treballava en una immobiliària li va explicar que hi havia un habitatge moblat disponible i li va oferir deixar-li les claus amb confiança per si estava interessada a fer-hi una ullada. Tant la treballadora de la immobiliària com la propietària del pis van manifestar que la condemnada es va quedar les claus i que va aprofitar per entrar al pis. Segons van manifestar, l’arrendatària no va pagar el lloguer en cap dels nou mesos que la processada va viure al pis.

La versió de la condemnada, però, era ben diferent de la de les treballadores de la immobiliària. Segons el seu relat, ella va acordar entrar a viure al pis amb la condició de quedar-se amb els mobles i electrodomèstics que ja hi havia al pis un cop decidís marxar. Segons la processada, van decidir aquest acord ja que ella va llançar els mobles que tenia d’un pis anterior per problemes d’espai. “Anava a un pis sense mobles i estava convençuda que me’ls podia quedar”, va manifestar l’acusada, que va afirmar que només va agafar els llits, la rentadora i un canapè. La propietària i la treballadora de la immobiliària que va fer les gestions van negar rotundament la seva versió.

A més d’aquest afer, la treballadora de la immobiliària també va denunciar amenaces per part de l’exparella de l’acusada, que estava llavors al centre penitenciari de la Comella, fet que va sorprendre la processada en afirmar que a ella li semblava que els dos, la seva exparella i la treballadora de la immobiliària, tenien una bona relació.

EL TS ESTIMA PARCIALMENT UN RECURS PER MALTRACTAMENT

El Tribunal Superior va estimar parcialment el recurs d’un home que va ser condemnat pel Tribunal de Corts pel delicte major de maltractaments en l’àmbit domèstic, el delicte major de lesions doloses i dues contravencions penals de lesions doloses i danys dolosos. El Superior va decidir confirmar la sentència dictada a Corts tret la pena imposada pels delictes de maltractament, que se substitueix per una pena de vuit mesos de presó. El recurs presentat pel representant legal del condemnat se centrava a qüestionar l’acusació de maltractaments en l’àmbit domèstic quan el dol que va patir la persona agredida va ser una luxació provocada en una baralla en la qual els dos implicats van discutir. El condemnat es troba ara mateix al centre penitenciari de la Comella per una altra causa.

tracking