eleccions comunals

El PS reclama una rectificació a Espot i terceravia, respecte pels candidats

Terceravia qualifica les declaracions fetes pel cap de Govern de llastimoses i demana respecte pels candidats

El PS reclama una rectificació a Espot i terceravia, respecte pels candidatsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Socialdemòcrata va demanar ahir una rectificació del cap de Govern per les declaracions fetes dilluns passat, en què Xavier Espot qüestionava la vàlua dels candidats de les llistes que no eren de DA. Ahir al matí va ser la presidenta del PS i consellera general, Susanna Vela, qui les va qualificar de “molt desencertades”. Vela hi va afegir que “cal donar les gràcies a les persones que decideixen implicar-se”.

A la tarda, el PS va presentar una pregunta amb caràcter d’urgència en què demanava si el Govern considerava escaients les declaracions del seu cap, i si aquestes no mereixien una rectificació. Segons el portaveu, Pere López, els socialdemòcrates van demanar “respecte” per totes les persones que integraven les diferents candidatures.

Per la seva part, el president del grup parlamentari de terceravia, Josep Pintat, va qualificar de “llastimoses” les declaracions del cap de Govern. Pintat va defensar els candidats i va dir que “tots són persones preparades”, i va afirmar que “al final serà la ciutadania qui decidirà”, amb referència a les eleccions del 15-D.

A més a més, Pintat va afegir que el seu partit estava molt content amb les diferents candidatures que havien pogut presentar i que esperarien a veure l’evolució de les declaracions per decidir si des de la seva formació calia prendre mesures.

Neguen el pacte

Preguntat sobre el possible pacte entre terceravia i el PS, Josep Pintat el va negar. El president del partit va afirmar que “terceravia es presenta amb les nostres sigles a totes les parròquies on hem tancat candidatura. Són altres qui les han de diluir”. D’aquesta manera, va voler desmentir el pacte.

L’altre implicat, el Partit Socialdemòcrata, també va voler negar la seva existència. Ho va fer a travès del conseller general Roger Padreny, que va manifestar el “desconeixement total” del pacte no escrit per debilitar DA.

Padreny hi va afegir: “Em sembla que qui ho diu potser és perquè ho ha fet algun cop o ha pensat de fer-ho”, tot apuntant indirectament als demòcrates.

tracking