FUIG UN intern DE LA COMELLA

Fuga avortada

El reu va ser identificat als voltants del restaurant Viena després d’emprendre la fuga a peu des del centre penitenciari

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pres que es va fugar ahir a la tarda de la presó de la Comella resta detingut a l'edifici de la policia on ha estat traslladat pels agents des de l'hospital. José Luis Tribaldo va ser sotmés ahir a la nit a una revisió al centre per les possibles lesions que es va causar en saltar al riu quan es va donar a l'escàpol per evitar el control de les dues agents que el van localitzar. El cos de seguretat disposa de 48 hores per interrogar el reclús abans de passar-lo a disposició judicial i que torni a ingressar al centre penitenciari.

L'arrest de Tribaldo es va produir ahir poc després de les vuit del vespre com a resultat de la recerca iniciada en haver-se fugat del centre penitenciari aprofitant l’estona de pati entre les tres i les cinc de la tarda. En detectar-se la fugida, la policia va activar l’Operació Gàbia per tal de poder localitzar-lo amb un operatiu que va desplegar més de 90 agents, gossos de pista i un helicòpter amb càmera de visió nocturna.El dispositiu gàbia es va activar a les 17.13 hores en rebre l’alerta des del centre, on s’havia detectat l’absència del pres en el moment de tancar els patis, i va comportar el desplegament de controls per tota la xarxa viària i especial vigilància a les fronteres.

El reclús va ser localitzat pels volts de les vuit del vespre, quan dues agents van veure un home de característiques similars al pres als voltants del restaurant Viena. En acostar-se per identificar-lo, l’home va tornar a fugar-se i es va llançar al riu Valira, tot saltant des del pont, segons va explicar el director adjunt de la policia, Bruno Lasne. La recerca es va concretar en una zona delimitada en marcar un gos de pista que el rastre portava cap al centre vila fins on el fugit s'hauria desplaçat a peu. L'arrest es va produir amb la participació del grup d'intervenció que es va desplaçar fins al pont del Parc de la Serradora de Santa Coloma en avisar les dues policies que havien localitzat el sospitós. Els agents van detenir Tribaldo a la llera del riu on va ser immobilitzat i se li va posar una mascareta per ser rescatat finalment pels bombers que van fer servir una grua per pujar-lo al pont. Una ambulància del SUM va tralladar el pres a l'hospital perquè presentava possibles contusions i calia fer una anàlisi a fons del seu estat físic. Lasne va indicar que si els exàmens mèdics eren satisfactoris seria detingut, se li llegirien els drets i passaria a disposició judicial; en cas contrari, seria detingut a l’hospital fins a recuperar-se.

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, es va desplaçar fins al punt del riu on va culminar l'operació d'ahir que va fer a la policia demanar la col·laboració ciutadana fent pública una foto de Tribaldo. Rossell va assenyalar que “s’ha obert una investigació interna per tal de conèixer com s’ha produït la fuga” i va lloar la ràpida actuació del cos de segureta. El titular d'Interior va informar que era el primer cas a la història en què un pres es fugava del centre penitenciari d’Andorra, ubicat a la Comella. El ministre va parlar de “cas aïllat”, va confirmar que no s’havia produït cap dimissió per la fugida i va dir que fins que no s’esclarissin els motius que havien permès la fuga del pres no es podrien aplicar les mesures correctives corresponents.

José Luis Tribaldo, de 41 anys, estava internat al mòdul d’ingrés de la presó en un espai on se l’havia posat per separar-lo de la resta de reclusos pel comportament conflictiu que protagonitzava reiteradament, segons ha pogut saber el Diari. Va ser detingut el passat 8 de juny després de cometre un robatori en un restaurant d’Andorra la Vella.

La fuga del pres s’hauria produït en enfilar-se l’home pel mur del pati el mòdul anomenat S1, que és el més baix de tot l’edifici perquè és a la planta més alta del centre penitenciari, segons les fonts consultades, i des d’allí s’hauria desplaçat per diverses terrasses passant entre el filferro que delimita el perímetre. El pati on es trobava el pres, que resta en espera de judici, és l’únic que no té visibilitat directa des de la garita de vigilància dels agents penitenciaris dels quatre patis que hi ha a la presó –condemnats, preventius, dones i ingrés–, perquè s’ha d’elevar específicament des del punt de control per veure aquell espai. Les fonts consultades van apuntar que les finestres des d’on vigilen els agents aquella zona tancada tampoc no es poden obrir per contactar amb els interns que hi hagi allà. L’accés al pati per a l’home, l’únic que hi havia ahir al mòdul d’ingrés, es va obrir poc després de les tres de la tarda i no va ser fins al moment d’anar a tancar-lo que es va detectar que no hi era.

La policia no va poder confirmar si el pres va actuar sol ho va tenir algun tipus d’ajuda. Malgrat això, tot sembla indicar que l’eixida la va fer a peu, fet que va acabar facilitant la seva localització gràcies a la ruta que va marcar un dels gossos del cos de seguretat.

Fuga avortada

La policia busca un pres fugat de la Comella

Fuga avortada

Fuga avortada

tracking