Eleccions 15D

Vila no presenta llista per repetir a Sant Julià

El cònsol lauredià no optarà a la reelecció i Rosa Gili ha presentat la dimissió per presentar-se a les comunals, com també ho ha fet el parlamentari Josep Majoral per optar a cònsol de Sant Julià

Josep Majoral deixa el Consell per presentar-se a les comunalsTwitter terceravia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Josep Miquel Vila no optarà a la reelecció com a cònsol lauredià ja que finalment no ha presentat llista tot i haver manifestat que volia fer candidatura i poder acabar la feina iniciada fa quatre anys. L'absència de Vila com a candidat per a les eleccions comunals del 15 de desembre ha estat una de les novetats d'un matí on s'han presentat 21 llistes als comuns, una de les quals liderada per Rosa Gili que ha formalitzat la dimissió com a consellera general per convertir-se en la candidata del PS a Escaldes amb Quim Dolsa com a número dos. La parlamentària socialdemòcrata deixa el Consell General com també ho ha fet Josep Majoral que ha renunciat a l'escó per liderar la llista per Unió Laurediana i terceravia, on figura Mireia Codina com a número dos al comú de Sant Julià, al qual també opten la candidatura de Cerni Cairat i Maria Àngels Aché, i la dels socialdemòcrates amb Joan Travesset de número 1. La formació que encapçala Josep Pintat opta al consolat d'Ordino, amb Jordi Balsa i Encarnació Vazquez i a la capital, amb la llista que lideren Emi Matarrodona i Jaume Carrera, que ja han formalitzat les candidatures al comú. A Andorra la Vella també s'ha presentat la llista de Demòcrates, Liberals i SDP amb Conxita Marsol i David Astrié i amb la mateixa fòrmula conjunta s'ha formalitzat la candidatura de Josep Àngel Mortés i Eva Choy a Ordino i la de Laura Mas i Jean Michel Rascagneres a Encamp.

Ciutadans Compromesos ha presentat ja la llista que encapçalen Olga Molné i Eva Sansa, que es convertiran en cònsols perquè no tenen rivals a la Massana i també s'ha formalitzat la presentació de la candidatura d'Higini Martínez i Jordi Moreno per Unió x Escaldes-Engordany, que aplega liberals i Progressistes-SDP.

El PS ha presentat la llista de Sandra Tudó a Ordino, la de la capital amb Dolors Carmona i Sergi Gonzalez al capdavant i la de David Rios i Enric Riba com a representants del PS a Encamp. Parròquia on s'ha formalitzat la candidatura d'Agrupament Encampadà que formen Esther Vidal i Joan Masjoan i la de terceravia liderada per Santiago González i Olga Martínez.

Les dues candidatures que opten al comú canillenc s'han formalitzat. Els primers a completar el tràmit han estat els presentadors de la que encapçalen Albert Torres i Dolors Cabot i després ho han fet en representació de la llista demòcrata de l'exministre Francesc Camp i Marc Casal.

https://bit.ly/Comunals2019

Candidats a les comunals 2019

tracking