Un matrimoni mal resolt

Una relació que es trenca i que acaba en judici perquè el marit, després del divorci, es va dedicar a buscar totes les parelles de l’exdona per amenaçar-les. I van passar a ser de mort quan va trobar una parella que li va plantar cara i el va denunciar a Corts.

Un matrimoni mal resoltARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les amenaces no es poden justificar, tingui la persona afectada por o no. Aquesta va ser la base de l’argumentari que va seguir el fiscal davant el recurs que va interposar la defensa de l’acusat per amenaces no condicionals la setmana passada a la sala del Superior. És el cas d’un home resident que es va separar de la dona i no va pair gaire bé la ruptura. De fet, va començar a amenaçar les parelles de l’exdona per apartar-la, deixar-la sola i venjar-se’n.

Etiquetes:

El modus operandi de l’acusador era perseguir i amenaçar pel carrer i per les xarxes socials les noves parelles de l’exdona. Ho va aconseguir en diverses ocasions, però en va trobar una que no va fer cas. L’escala d’amenaces per les xarxes socials va anar creixent i ja no només l’advertia d’agredir-lo, sinó que l’amenaçava de mort. “Tinc un amic de Romania que té ganes de parlar amb tu”, va escriure l’acusat en un dels missatges. Aquest, però no és l’únic text que va rebre el denunciant al mòbil, també en va notificar d’altres com ara “d’aquí a 15 minuts estaré a la festa major d’Escaldes i si et veig tindrem problemes”.

La gota que va fer vessar el got i que va provocar que quedessin per parlar-ne en persona va ser una altra amenaça: “Jo a tu no et faré matar, però sí que t’asseguro que et faré plorar llàgrimes de sang.” Aquest missatge va fer detonar la paciència del denunciant, que es va voler prendre la justícia per la seva pròpia via i es van citar per atonyinar-se. Així va ser, es van trobar i es van escridassar, però no van arribar a les mans. Llavors, el que va fer el damnificat va ser presentar-se a la policia i denunciar l’exmarit de la parella per amenaces, i per recolzar la seva posició va mostrar tots els missatges vexatoris que havia rebut per part de l’exmarit. En aquell moment, la policia va anar a buscar l’acusat.

El Tribunal de Corts va dictar sentència a favor del damnificat i va empresonar l’exmarit. La defensa, però, va fer la seva part i va recórrer contra la sentència portant el cas davant del Tribunal Superior, on va al·legar que el delicte d’amenaces ha d’incloure necessàriament temor, “i aquest home va anar a la citació per barallar-se, per tant no tenia cap mena de por”. El fiscal, per la seva banda, es va negar a absoldre’l, i és que “una amenaça és una amenaça”, va dir, tot defensant la pena de presó que li va imposar Corts.

L’acusat va marxar emmanillat per la policia i haurà d’esperar que el Superior dicti sentència a mitjan novembre.

tracking