salut

Avís de listeriosi en unes salsitxes de fabricació alemanya

Els articles de l’empresa Wilke contaminats pel bacteri ja han estat retirats de les botigues

Avís de listeriosi en unes salsitxes de fabricació alemanya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nova alerta alimentària per un brot de listeriosi al país, aquesta vegada en unes salsitxes de fabricació germànica. El ministeri de Salut i l’àrea de Seguretat Alimentària van rebre ahir un avís a través del sistema d’alerta ràpida per a aliments i pinsos de la Unió Europea, amb referència a la possible presència del bacteri Listeria monocytogenes en alguns dels productes de l’empresa Wilke Waldecker Freisch-Und Wurstwaren GMBH & CO, establerta a Twistetal-Berdorf, Alemanya.

Concretament, l’alerta fa referència a salsitxes de frankfurt, salsitxes bockwurst i altres productes similars de l’empresa que es trobin al mercat amb el segell BE EV 203 EG. Arran de l’activació de l’avís es van iniciar les actuacions de gestió de l’alerta i la retirada del lot dels articles presumptament afectats.

Malgrat l’activació de l’avís, no es té constància de cap persona afectada pel bacteri. Amb tot, des de Govern es recomana a totes aquelles persones que hagin adquirit aquest producte que no el consumeixin.

L’alerta també s’ha estès a l’Estat espanyol, on l’associació de consumidors Facua va denunciar que la cadena Yelmo Cines i Makro haurien venut els productes afectats a molts dels seus centres de la península des de principi d’octubre. Ambdues empreses ja n’han anunciat la retirada.

A principi de mes, el 9 d’octubre, també va saltar l’alerta per listeriosi a Andorra. En aquella ocasió, al Principat només es va considerar afectat pel bacteri un lot del formatge Pyrénées Llet Crua del fabricant francès Sas le Moulin, mentre que l’alerta a Catalunya es va estendre a una trentena de lots.

tracking