COMUNALS 15-D

Rascagneres opta amb DA a cònsol menor d'Encamp

Els demòcrates ofereixen als liberals els llocs quart i vuitè a la candidatura i presència a la junta
de govern del comú

Rascagneres opta amb DA a cònsol menor d'Encamp

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comissió electoral demòcrata d'Encamp ja està donant forma al projecte de candidatura i, després de dies intentant trobar el company de Laura Mas que consolidi la capçalera de la llista, DA ha optat per l’advocat i actual president del consell d’administració de la CASS, Jean-Michel Rascagneres, una persona propera als demòcrates i de confiança dels dirigents polítics del partit taronja.

Tancats els dos primers llocs –que acostuma a ser la tasca més complicada– ara UP+DA se centra a intentar l’acord amb Liberals. D’alguna manera, es podria dir que la negociació a Andorra la Vella està servint d’inspiració a Encamp si no fos perquè no hi ha Progressistes-SDP, però la proposta que s’ha fet arribar al comitè parroquial dels liberals encampadans és calcada al de la capital, és a dir, el quart i el vuitè lloc (ambdós són elegibles) i presència a la junta de govern.

Divisió

Com a Andorra la Vella, dins de la família liberal hi ha discrepàncies entre els que exigeixen una quota més important i els que volen pactar. Enmig d’aquesta divisió sorgeix l’amenaça de fer una llista pròpia, que significaria dispersar el vot i, per tant, dibuixar un escenari més favorable al PS de David Rios, que finalment ha triat Enric Riba com a segon –va anar a la llista d’Acord a les generals com a primer suplent– i Demelsa Azzopardi de tercera.

On cada vegada sembla més difícil el pacte amb L’A és a Escaldes-Engordany, i malgrat que Miquel Aleix (Demòcrates) té certa llibertat per decidir, fonts de la formació van indicar ahir que veuen bastant improbable el pacte i que finalment s’acabarà imposant la posició de l’excap de Govern Toni Martí, que no vol ni sentir a parlar dels liberals com a aliats a la seva parròquia. La incògnita és saber si L’A farà una llista pròpia a Escaldes-Engordany o bé deixa que el duel a les urnes el tinguin només socialdemòcrates i demòcrates.

En aquest sentit, el conseller comunal de L’A a Escaldes Higini Martínez-Illescas no tan sols va descartar el pacte amb DA, sinó que fins i tot va deixar oberta l’alternativa a reeditar una aliança amb el PS si aquest està disposat a parlar-hi, cosa bastant difícil ja que si bé el comitè parroquial del PS estaria disposar a iniciar contactes, des de la cúpula nacional s’ha vetat aquesta possibilitat, que s’entén “inviable”.

A Ordino també hi haurà on triar. Si no hi ha canvis, a hores d’ara s’està treballant en tres candidatures diferents. La demòcrata de Josep Àngel Mortés ja fa dies que està confirmada i ahir ho va fer Enric Dolsa, que tindrà com a acompanyat Pere Mas. Encara no té nom i la intenció és decidir-ho aquesta nit. Paral·lelament, Eric Bartolomé-Sandra Tudó estan negociant amb el PS per configurar una nova llista.

tracking