Successos

Restablerta la circulació a Fiter i Rossell

El pas s'ha obert en ambdós sentits de la marxa prop de les cinc de la tarda després que les fortes pluges d'aquesta matinada provoquessin una esllavissada

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La circulació de l'avinguda Fiter i Rossell ha quedat restablerta al voltant de les 17.00 hores en ambdós sentits de la marxa després de l'esllavissada d'aquest matí, segons ha informat Mobilitat.Una esllavissada que ha arrossegat terra i arbres ha tallat el trànsit ala part alta de Fiter i Rossell a la sortida i entrada d'Escaldes en direcció a la Massana. El moviment de pedres s'ha produït a les sis del matí a causa de les fortes pluges que han caigut amb intensitat des d'ahir a la tarda i ha ocupat tota la carretera des dels edificis del número 90 al 103. El servei de Mobilitat ha informat que es desvia el trànsit pel túnel del Pont Pla o túnel de les Dos Valires. Els efectius del COEX estan realitzant tasques de neteja de la calçada amb excavadores que retiren el material acumulat per restablir la circulació.El temporal ha causatacumulacions d'aigua a molts punts de les carreteres i despreniments de rocs, per la qual cosa els serveis d'emergència aconsellen extremar les precaucions al volant per les possibles afectacions viàries.

L’augment del cabdal del riu ha obligat al comú de Sant Julià de Lòria a tancar provisionalment el passeig Valira. El responsable de Protecció Civil, Cristian Pons, ha explicat que "el cabal del riu ha augmentat perquè feia temps que no plovia, però són cabals que s'estan controlant i s'està fent seguiment des d'ahir mateix abans que comencés l'episodi tempestuós. El riu en cap cas ha desbordat per l'efecte de les pluges, ara els agents seguiran amb el control i seguiment dels cabals". Pel que fa a la Portalada, on no hi ha hagut cap incidència significant, Pons ha indicat que ahir es va prendre la decisió de reforçar el dispositiu les 24 hores i que la vigilància es mantindrà fins que a nivell tècnic es valori "que només cal vigilar de dia o fins que el nivell meteorològic es doni per finalitzat l'episodi tempestuós".

Els bombers han informat que aquesta nit i matinada s'han produït diverses incidències provocades per la pluja i han hagut de fer un total de 23 sortides relacionades amb la tempesta. Les incidències que s'han registrat han estat arbres caiguts, control dels rius i afectacions en rètols, teulades i bastides causades pel fort vent i també han hagut d'apagar un incendi provocat per un llamp, segons han detallat. Un llamp va cremar el sistema de parallamps d'una de les torres de mitja tensió que alimenta la línia LMT 302,principalment els quarts (Bixessarri, Nagol, Certes, Aixirivall, Auvinyà, Juberri i Fontaneda). L'avaria, que va tenir lloc a les 21.00 hores, va afectar un total de 1.500 abonats, que van anar recuperant progressivament el servei i a les 00.08 hores tots tenien llum.Aquest matí s’ha reparat l’equipament avariat de la torre.

El servei meteorològic anuncia que baixa el nivell d'avís meteorològic a groc i que les precipitacions aniran disminuint la intensitat i s'obriran algunes clarianes durant el matí. Tot i això, encara hi haurà algun ruixat a la tarda. S'han registrat uns 100 litres per metre quadrat a l'est del país i a la resta d'Andorra uns 60 litres per metre quadrat de mitja, segons el responsable de Protecció Civil.

tracking