Càrrec

El president del Sipaag serà el cap de seguretat de l'edifici de Govern

Lluís Anguita és xofer habitual de Xavier Espot i fa dècades que treballa a l’administració pública

La seguretat al Govern, en mans del cap del Sipaag

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicalista Lluís Anguita es convertirà en el primer cap de seguretat de l’edifici de Govern un vegada es faci efectiu el nomenament en els propers dies. És un càrrec de nova creació, però segons els experts consultats pel Diari és del tot necessari davant la facilitat actual per poder accedir a tots els ministeris i altres dependències de l’edifici administratiu sense que s’hagin de superar els més mínims controls de seguretat. La voluntat del Govern és aglutinar les competències en aquesta matèria al voltant d’una àrea específica que es constituirà d’immediat. Anguita anhelava assumir aquestes noves responsabilitats des de feia temps, tal com ell mateix havia fet evident en repetides ocasions. Finalment ha estat l’escollit per al càrrec, que orgànicament dependrà de la secretaria general i per tant del mateix cap de Govern.

El sindicalista és un xofer habitual de Xavier Espot i ha desenvolupat la seva vida professional dins de la Funció Pública. Ha estat agent penitenciari i posteriorment va ser assignat al parc mòbil de l’administració, en què va arribar a ser el màxim responsable de la mà de Jaume Bartumeu durant la legislatura socialdemòcrata. Un càrrec que ha conservat fins a l’actualitat.

Anguita no disposa de la titulació especifica de cap de seguretat, la qual cosa no és un impediment perquè a Andorra no és necessària per exercir les esmentades responsabilitats, ni tan sols quan es tracta de garantir la seguretat de les entitats financeres. El nombre de professionals del país que hagin cursat i superat els estudis i pràctiques per obtenir el títol és molt limitat.

Dos anys al sindicat

Lluís Anguita ha destacat els últims anys per haver estat vinculat al moviment sindical des de primera línia. A principi del 2018 és escollit president del Sindicat de Personal Adscrit a l’Administració General (Sipaag), al cap de poc temps d’afiliar-se a l’organització, després que aquesta travesses per un període en què va estar regida per una junta gestora en no trobar relleu a Joan Verdú quan va acabar el mandat.

En qualitat de president del Sipaag ha estat, al costat dels altres sindicats, al capdavant de les mobilitzacions que es van dur a terme al final de la legislatura passada de Martí contra la reforma de la Llei de Funció Pública. Anguita ha estat molt bel·ligerant amb el personal de relació especial en considerar que estan exercint càr­recs de direcció i coordinació quan la llei ho prohibeix i només els dona atribucions per ser assessors. A principi d’any el sindicat va presentar un escrit a la fiscalia perquè investigués si s’estava produint una conducta delictiva. L’assemblea general del 10 d’octubre va decidir per majoria portar l’afer a la Batllia.

tracking