Silvestre se sent “perseguit” i carrega contra la justícia

Lamenta la nova suspensió del judici de BPA i assegura que “no la volíem”

Silvestre se sent “perseguit” i carrega contra la justíciaG. C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El mediàtic advocat Josep Anton Silvestre va convocar ahir una roda de premsa per valorar les dar­reres resolucions judicials i per anunciar futures actuacions legals que va acabar convertint-se en un plany del lletrat per la que considera persecució per part del sistema judicial contra la seva persona. “Ja està bé d’atacar-me per defensar els meus clients”, va lamentar l’advocat, abans d’afirmar que “estem sent objecte d’una sèrie d’actuacions impròpies per part de la sala penal del Superior i dels seus secretaris”. Seguint aquesta línia argumental, Silvestre es va preguntar si el tracte que reben de la sala és perquè va recusar els seus magistrats i va afirmar que “em sento perseguit”. Ho va exemplificar en explicar que “per fer una notificació haig d’anar jo, sí o sí, se’ns envien nuncis al despatx i se’ns obren causes penals. Directament crec que s’estan vulnerant els meus drets al lliure exercici de la professió”.

Etiquetes:

L’advocat, que defensa quatre processats del cas Gao Ping, la primera de les causes vinculades a BPA, va carregar contra tot el sistema judicial. “No pot ser que mentre jo estic al carrer amb els meus clients i els periodistes em fan fotos i preguntes, el fiscal entri per una altra banda i estigui a la sala [del judici BPA] amb els magistrats”, va dir, per afegir que “batlles, magistrats i fiscals van a esmorzar plegats”. Respecte al ministeri públic, va demanar que es canviï l’elecció del fiscal general i va proposar que sigui la ciutadania qui l’esculli en votació.

Respecte al judici, va lamentar que s’hagi tornat a suspendre a petició de la fiscalia. “Jo vull que el judici s’acabi. Qui l’ha suspès no som nosaltres”, va dir, per denunciar que “després se’ns titlla a nosaltres de voler dilatar el procediment”. Quant a la decisió del CSJ de no apartar el fiscal general de la causa, va dir que encara no han decidit què faran. Va assegurar que poden anar al Constitucional, a la justícia ordinària, a l’ONU, al Tribunal Europeu dels Drets Humans, al Raonador del Ciutadà o demanar empara al Col·legi d’Advocats. I va explicar que ha presentat un incident de nul·litat d’actuacions per les dar­reres decisions del Superior.

tracking