Els bombers volen recuperar la prejubilació als 55 anys

Els sindicats consideren que tenen dret a fer-ho amb el 60% del sou

Els bombers volen recuperar la prejubilació als 55 anys

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els sindicats del cos de bombers, l’ABA i A118, van presentar ahir un recurs administratiu a la Batllia contra les resolucions del Govern que els neguen la prejubilació als 55 anys amb el 60% del sou i la jubilació als 60 amb el 70% del salari. L’acció judicial culmina el procés iniciat després de l’aprovació de la Llei del 2014 de regulació del pla de pensions de la Funció Pública que va canviar les condicions de jubilació del cos, malgrat que el text general no anomena els bombers en cap moment.

Etiquetes:

Per aquest motiu, ambdues associacions consideren que el Govern vulnera els seus drets i que la norma vigent és la del 1980 i no la nova, que elimina la possibilitat de la prejubilació i no fixa les condicions mínimes dels pensionistes. L’objectiu de la demanda és que sigui la justícia qui resolgui la qüestió.

El president de l’ABA, Joan Tor­ra, un cop presentat el recurs va assenyalar que “ara la llei marca que els nous bombers cobraran de pensió el que hagin cotitzat a la CASS i l’aportació que facin al pla de pensions, al qual el Govern aporta com a màxim un 3%”.

A més, Torra també va posar en relleu que les noves condicions dificulten la renovació del cos, que actualment té una mitjana de 46-47 anys. “La tasca dels bombers comporta condicions de perillositat, no és una feina normal. Si ets jove, la pots afrontar en millor forma física. Ara mateix la mitjana d’edat del cos és molt alta i, a més a més, som molt pocs: 118 per a tot el país”, va especificar, ja que, segons asseguren, les noves places ofertes són només per cobrir vacants de jubilats, no per ampliar el cos.

tracking