Salut

La campanya contra la grip s'iniciarà el 28 d'octubre

El Govern ha comprat un total de 6.500 dosis, 500 més que l’any passat, per 39.000 euros

La campanya contra la grip s'iniciarà el 28 d'octubreFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El període de vacunació contra la grip començarà el 28 d’octubre i finalitzarà el 31 de desembre. El ministeri de Salut per a aquesta temporada ha comprat un total de 6.500 dosis, 500 més que l’any passat, per un preu de 39.000 euros.

El ministeri, segons la guia tècnica de funcionament de la campanya de vacunació, té com a objectius principals disminuir la morbimortalitat causada per la grip en els grups de risc de la població, com també mantenir una cobertura de vacunes entre la població que tingui més de 65 anys. D’aquesta manera, la vacuna serà gratuïta per a tots aquests grups de població, com també per a persones que a partir dels sis mesos d’edat puguin patir algun tipus de malaltia, ja sigui cardiovascular o respiratòria crònica, entre d’altres.

També, segons la guia tècnica, es recomana la vacuna a aquelles persones amb exposició laboral directa a aus domèstiques o porcs i també a aus salvatges. La finalitat és reduir l’oportunitat de coinfecció de virus humà i aviari o porcí, i disminuir la possibilitat de recombinació genètica d’ambdós virus.

Salut recomana que sempre que sigui possible la vacunació es dugui a terme durant els mesos d’octubre i novembre.

tracking