finances

El cartró de tabac 'low cost' puja 4,50 euros

Firmes com Elixyr, que ara es venia a 22,50 euros, s’hauran d’incrementar fins als 27

El cartró de tabac 'low cost' puja 4,50 eurosFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Govern va fer oficial el preu mínim que hauran de seguir tots els establiments a l’hora de vendre qualsevol cartró de tabac i algunes marques es veuran afectades amb un augment del 20% sobre el preu original. A través del BOPA, l’executiu va presentar ahir una llista on s’especifica per marca, tipologia, empaquetatge i nombre de cigarrets quin és el preu mínim de venda al públic de cada cartró. Diferenciant entre paquet, caixa, manat, bossa i llauna, cada marca tindrà el seu preu mínim de comercialització i ordenades de forma esglaonada, les firmes Surfside, Boomerang, Redston, American Club i Mohawk seran les més econòmiques del mercat, posant el preu del cartró en la línia vermella que va marcar l’executiu, 24,95 euros.

Amb l’existència de diferències de preu notables sobre el mateix producte en funció del comerç venedor, marques que fins ara es quedaven en el llindar entre les més econòmiques i les convencionals són les que patiran un augment més dràstic en el cost final. Un exemple és la firma Elixyr, que fins ara es podia trobar per 22,50 euros i que amb la nova reglamentació no es podrà vendre per sota dels 27 euros. Aquests 4,50 euros d’increment sobre el preu antic suposen un augment del 20% que anirà com a benefici per al fabricant i per a impostos de l’Estat.

Per altra banda, hi ha marques que no es veuen afectades per la nova reglamentació. Un dels casos és la tabaquera Winfield, que fins ara comercialitzava els seus cartrons de vuit paquets a 35,40 euros, preu que es manté i que la referma com la marca comercial més cara del país. El gran avantatge d’aquesta modificació és que no hi haurà tanta diferència pel que fa a preus entre establiments, per tant no hi haurà competència deslleial i tots els comerços podran augmentar els seus beneficis aportant, encara més, impostos al Govern.

Les més venudes es mantenen

Les marques convencionals no patiran grans canvis en el seu preu, així ho demostren firmes com Camel, Winston, Chester i Lucky Strike, que amb la nova legislació s’adaptaran al preu de venda dels establiments que tenien un valor més elevat. Fins ara, el preu variava entre els 30,95 i els 34,45 euros, en funció del comerç on es comprava. Aquesta diferència s’aproparà i només els diferenciarà dos euros.

Per altra banda, Marlboro és l’única de les firmes convencionals que varia el seu cost. Fins ara es podia trobar en comerços econòmics per 32,90 euros, dos euros més barata que als establiments amb un preu més elevat. Amb els nous preus aprovats, el cartró costarà 36,45 euros, xifra que suposa un increment de 3,55 euros.

REQUISATS 62.800 EUROS EN TABAC A LA DUANA FRANCESA

Els agents duaners francesos del departament dels Pirineus Orientals van requisar un total de 814 cartrons i 31 quilos de tabac de caragolar, tot valorat en 62.800 euros. Els agents van realitzar diferents actuacions en una zona d’alta muntanya situada entre els departaments dels Pirineus Orientals i l’Arieja, prop de la duana francoandorrana. En veure la presència dels agents duaners, els contrabandistes van llençar part de les mercaderies i cap no va ser arrestat. Aquestes actuacions es van produir durant el cap de setmana passat. Cal recordar que la Cerdanya i la vall de l’Arieja són punts tradicionals de pas dels contrabandistes, que no dubten a arriscar-se passant fins i tot per trams forestals o per les pistes d’esquí, com les de Porté-Puymorens.

tracking