transport

Les protestes poden afectar de nou els busos a Barcelona

Dilluns van patir retencions a les carreteres i no van poder accedir a la T1 de l’aeroport del Prat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les companyies que proporcionen transport fins a l’aeroport, Andbus i Direct Bus, van patir afectacions durant la primera jornada de reivindicacions a Barcelona en contra de la sentència dels presos independentistes. Tot i que al·leguen que ahir es va dur a terme el servei amb total normalitat, no descarten retards o cancel·lacions de cara als dies vinents. Per contra, des de l’Associació de Transportistes de Mercaderies i Carburants (ATMCA) expliquen que no han rebut notificacions de dificultats per part de cap empresa, tot i que, igual que Andbus i Direct Bus, no descarten possibles dificultats en el transcurs de la setmana.

Albert Vinseiro, president d’Andbus, explica que a partir de les dues del migdia de dilluns cap vehicle va poder accedir a la terminal 1 de l’aeroport del Prat i que totes les sortides es van haver d’efectuar des de la terminal 2. També va afirmar que durant les primeres hores de la manifestació dels independentistes un autobús va quedar aturat a l’autopista durant més d’una hora i mitja. Segons Vinseiro, la sensació de la majoria de clients va ser d’impotència, ja que molts van quedar atrapats dins i fora de l’aeroport, sense poder entrar o sortir-ne. En el mateix sentit, des de Direct Bus asseguren que van patir algunes retencions a la carretera i la impossibilitat d’accedir a la T1 de l’aeroport.

Decisions judicials

“Som demòcrates i respectem qualsevol expressió d’una opinió, sempre que s’inscrigui en l’ordenament jurídic a Andorra”, va dir ahir el cap de Govern valorant les mobilitzacions viscudes durant el dia d’ahir. Amb tot, Espot va descartar valorar la decisió judicial. “Nosaltres no valorem resolucions judicials, no ho hem fet mai, ni tan sols amb les andorranes. Només podem apel·lar al diàleg i a les bones relacions.”

Per la seva banda, Jaume Bartumeu, president d’SDP, es va solidaritzar amb les famílies i va assegurar que s’obre un escenari per a la política. “Ens preocupa que es busquin escenaris de confrontació, que no aporten res, i pensem que aquesta situació hauria de comportar una oportunitat per fer política.”

Les protestes a Catalunya no afecten l'entrada i sortida d'Andorra

tracking