x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
societat

Les pensions pujaran “tres o quatre” vegades l'IPC

La festa Magna aplega uns quatre-cents padrins

La festa Magna aplega uns quatre-cents padrins

El president de la Federació d'Associacions de Gent Gran va exposar que encara queden deures pendents, com ampliar el règim del tercer pagador a tots els actes mèdics i millorar els serveis de podologia

Les pensions pujaran 3 o 4 vegades l'IPC

Les pensions pujaran 3 o 4 vegades l'IPC

Les pensions pujaran 3 o 4 vegades l'IPC

Eva Bosch
400 padrins van participar a la festa magna.

Les pensions pujaran 3 o 4 vegades l'IPC

400 padrins van participar a la festa magna.

Eva Bosch
Actualitzada 16/10/2019 a les 12:27
Govern apujarà entre “tres o quatre” vegades les pensions no contributives respecte a l’IPC de cara a l’any vinent. El cap de Govern ho va anunciar ahir durant la festa magna, davant de més de 400 padrins i padrines de tot el Principat. Segons el mandatari, l’objectiu és seguir amb la feina empresa per l’executiu anterior per tal que la gent gran tingui cada vegada més poder adquisitiu. “Ja vam fer un esforç important l’any passat en incrementar quatre vegades sobre l’IPC les pensions no contributives i el salari mínim interprofessional”, va manifestar Espot, qui també va recordar que es va afegir un complement a les pensions contributives inferiors al salari mínim per sobre de l’increment de l’IPC.
Per la seva banda, Fèlix Zapatero, nou president de la Federació de Gent Gran d’Andorra, va reclamar la incorporació del tercer pagador en les actes dels metges especialistes, medicaments i laboratori, una qüestió que el ministre Filloy afirma que s’ha d’estudiar però que no descarta posar en pràctica en el futur.

Així mateix, Zapatero també va reclamar participar en la comissió que elaborarà la futura llei de la CASS per garantir que no es perdin prestacions.
L’altre aspecte que va centrar el discurs de Zapatero va ser la qüestió de la podologia, que el ministre Filloy considera resolta en la part que correspon al ministeri d’Afers Socials. “Des que vam posar en marxa el pla Tu ets important totes les persones que perceben una pensió de solidaritat tenen dos vals l’any per poder anar al podòleg”.

Els ministres Filloy i Benazet es reuniran amb la Federació de la Gent Gran durant el novembre.
Etiquetes
7
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts