infraestructures

Comencen els treballs per eixamplar l'actual túnel de Tres Ponts

Els cotxes es desviaran per la carretera antiga, situada al lateral de la galeria, durant les obres

Comencen els treballs per eixamplar l'actual túnel de Tres Ponts

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres per eixamplar el túnel existent de Tres Ponts, a la carretera C-14 entre Organyà i Montan de Tost, es van iniciar ahir. Es tracta de la galeria construïda ja fa anys i que passarà dels 6,6 metres d’ample d’ara fins als 12,6 metres, segons el projecte de reforma integral de la carretera, que també inclou la construcció del túnel de Tres Ponts, d’1,3 quilòmetres de llargada, que ja està excavat a falta de les galeries d’evacuació.

Mentre durin les obres en l’estructura que treballen des d’aquesta setmana, que es preveu que s’allarguin entre tres i quatre setmanes, els vehicles seran desviats per la carretera antiga, que transcorre pel lateral de la galeria. A part d’eixamplar, també es construirà un reforç en cadascuna de les boques d’accés. Durant aquestes setmanes, l’UTE concessionària de la reforma deixarà de treballar en la preparació de l’embroquetat (estructura exterior de formigó) de les sortides d’emergència de la boca sud.

La perforació interior de les galeries d’emergència està aturada des del 10 de setembre passat, quan l’empresa subcontractada per excavar el túnel i les sortides d’evacuació (Ossa) es va retirar de l’obra per discrepàncies econòmiques amb la concessionària. La Generalitat de Catalunya va confirmar el dia 3 passat que l’UTE Copcisa i Acciona ja disposa d’una nova empresa, però abans de reprendre l’excavació s’han de tornar a tramitar els permisos per utilitzar explosius.

tracking