habitatge

L'USdA proposa limitar el preu de lloguer per metre quadrats a 7 euros

El sindicat proposa diferents mesures al Govern com establir un arrendament màxim

L'USdA proposa limitar el preu de lloguer per metre quadrats a 7 eurosArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Anar a buscar punts en comú i intentar aportar solucions per millorar una problemàtica de l’habitatge que “no és nova d’ara, sinó que portem anys arrossegant”. Aquesta va ser la finalitat de la reunió que van tenir ahir el secretari general de la Unió Sindical, Gabriel Ubach, i el ministre d’Afers Socials, Victor Filloy, que van estar vora dues hores reunits per “presentar solucions i apropar posicions”.

La postura oficial, la de congelar durant un any els lloguers per guanyar temps, va agradar a Ubach, tot i creure que s’ha de treballar en altres mesures per anar més enllà i acabar amb aquesta problemàtica: “Coincidim en molts punts. Estem d’acord que hi ha massa pisos de luxe i pocs de preus normals. Per a nosaltres, congelar el preu dels lloguers no és més que un tallafoc. Hem de buscar altres solucions”, va dir Ubach.

De la mateixa manera que ho va fer amb la reunió amb el ministre Gallardo pel tema dels taxis, l’USdA va presentar una sèrie de solucions que “no van acabar de convèncer Filloy”. La primera mesura que va presentar Ubach va ser la d’intervenir el preu dels habitatges per mantenir un preu raonable: “Hem proposat que Govern reguli un preu màxim a l’habitatge, però ells no en són gaire partidaris. Nosaltres creiem que és la solució més adient”. A més, també es va proposar limitar el preu màxim del metre quadrat a set euros, però “aquesta mesura li ha semblat una mica radical”. “Qui vulgui posar un preu més car, endavant, però la diferència hauria d’anar a impostos”, va afegir Ubach.

Tot i tenir diferents punts de vista, els sindicalistes agraeixen els passos fets per l’executiu com el futur institut de l’habitatge “que volen fer com més aviat millor” i la creació del registre per a la propietat en què l’única diferència és el termini i és que “la nostra intenció és tenir-ho enllestit en tres mesos i ells volen anar amb més calma”. Les dues bandes van acordar reunir-se el mes vinent.

tracking