reportatge

Enxampat pel DNI 'enfarinat'

Un home s’enfronta a quatre anys de presó després que la policia trobés rastres de cocaïna al seu document a la frontera espanyola.

Enxampat pel DNI 'enfarinat'ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Anar a comprar cocaïna a Barcelona “perquè és de millor qualitat”, parar durant el camí de tornada per fer-te una ratlla ajudant-te del document d’identitat, arribar a la frontera del riu Runer, ser aturat per la policia, identificar-te i veure que troben rastres de pols blanca en el perfil del carnet. Que les forces de seguretat investiguin, trobin 70 grams de cocaïna sota el seient del cotxe i et detinguin per tràfic il·legal d’estupefaents. Aquesta és la història que porta a les espatlles un resident de 43 anys que va passar ahir pel Tribunal de Corts per defensar-se dels 4 anys de presó, expulsió permanent del país i 4.500 euros de multa que demana el fiscal per delicte major de tràfic de drogues.

Estant les dues parts d’acord en el delicte, la defensa va voler basar la seva postura en un problema greu d’addicció a les drogues després d’una situació personal complicada. Ho va recolzar com una recaiguda després d’un consum excessiu de cocaïna en la seva joventut, en què “consumia prop de 10 grams al dia”. Encegat per les drogues, l’acusat va decidir pujar 70 grams de Barcelona, 40 per a consum propi i 30 per vendre-la en bloc per les discoteques del Principat. No obstant això, el fiscal va treure a la llum un seguit de converses de WhatsApp on s’intuïa que feia vendes menors. Aquesta teoria va quedar reforçada amb l’aparició d’una bàscula de precisió al seu pis. En finalitzar el judici, el fiscal no va modificar la seva pena de presó de quatre anys i la defensa es va ratificar en dos anys al·legant la seva addicció, el penediment, la desintoxicació i la bona conducta a la presó, reforçada amb el testimoni del psicòleg penitenciari. Corts dictarà sentència el 12 de novembre vinent.

tracking