Consell General

Torres admet que hi ha “cert risc controlat” a la zona de l'esllavissada

Les proteccions definitives de la CG-1 a la Portalada estaran acabades a inici del 2020

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, va indicar ahir que la situació de l’esllavissada a la zona de la Portalada és de “cert risc controlat”. Ho va dir en resposta a una pregunta del conseller general del PS Roger Padreny, relativa al concurs per a la construcció de les proteccions definitives al punt de la CG-1 on el 10 d’agost hi va haver l’esllavissada. Les obres, va dir, estaran acabades durant els primers mesos de l’any vinent.

El ministre, minuts abans, havia explicat, en resposta a la pregunta del també socialdemòcrata Jordi Font, que d’haver-hi algun despreniment de roques no afectarien la carretera per l’actual morfologia del terreny i perquè acabarien caient al forat de més de 20 metres que hi ha al final de la zona de l’esllavissada.

Torres, després que Font li preguntés si d’haver-hi hagut víctimes l’executiu hauria actuat de la mateixa manera, va respondre afirmativament i va recordar que en pocs dies es va protegir la zona seguint els consells dels tècnics. El ministre va anunciar que s’ha demanat a tots els departaments del Govern que han efectuat tasques a la Portalada que trametin les factures a l’asseguradora de l’executiu, qui serà l’encarregada de reclamar els diners als responsables. També va fer un repàs de les mesures, anunciades fa uns mesos, que tenen com objectiu millorar la seguretat dels desmunts.

Font, en la seva intervenció, va qüestionar al Govern sobre si existeix un servei d’inspecció d’esllavissades. Davant la resposta negativa de Torres i pel fet que “els riscos són mutants i en aquest país encara més”, fet que provoca que “basar-se en la cartografia de riscos per resoldre aquest problema no és segur”, el conseller general del PS va instar l’executiu a la creació d’aquest servei. Font també va qüestionar que siguin els comuns els que tinguin les competències de vigilància dels desmunts, així com l’atorgament de les llicències.

Per últim, el ministre, preguntat per l’estat d’algunes carreteres secundàries, va dir que els comuns tenen les competències per tancar-les si hi ha risc i que si no ho fan “les tancarà el Govern”.

DAVID MONTANÉ JURA EL CÀRREC DE CONSELLER

Casa de la Vall, mitja hora abans de la sessió de control al Govern, va acollir el jurament com a nou conseller general de David Montané. Número 9 a la llista demòcrata, ocupa el càrrec deixat pel secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz.

David Montané jura el càrrec de conseller

tracking