Necrològica

Mor l'excopríncep francès Jacques Chirac als 86 anys

L'expresident de la República francesa entre 1995 i 2007 ha mort aquest matí a París

Mor l'excopríncep Jacques ChiracArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'expresident de França i copríncep entre 1995 i 2007, JacquesChirac, ha mort aquest matíals 86 anys. La notícia l'ha difós el seu gendre,FrédéricSalat-Baroux, a través d'un comunicat on ha explicat que ha mort a casa "en pau" i envoltat de la família. El Govern ha anunciat aquesta tarda que es decreten tres dies de dol nacional a partir d'aquesta mitjanit i que que demà s'habilitarà un llibre de condolències a l'Edifici Administratiu, a més el cap de Govern, Xavier Espot,trametrà una carta de condol a la família empressant "el respecte i agraïment pel servei al Principat".

L'excopríncepfrancès va visitar Andorra el 15 i 16 de setembre del 1997. L'excap d'Estat va dur a terme un recorregut per totes les parròquies, on milers de persones es van aplegar per veure'l.Chiraces va mostrar molt proper amb la gent, amb qui va fer encaixades de mans, petons als nens, breus converses, signatures d'autògrafs i fotografies. En els discursos que va realitzar al Consell General i a laPlaçadel Poble l'excopríncepva insistir a promoure l'increment de les relacions culturals i econòmiques entre Andorra i França i apreservarel medi ambient i la bona reputació comercial i bancària del país.

Chiracvanéixera París el 29 de novembre de 1932 i va començar la carrera política amb GeorgePompidou, qui el va nomenar ministre a principi dels anys setanta. Posteriorment va ser escollit alcalde de París, on va governar des del 1977 i el 1995, quan va assumir el càrrec de President de la República de França. Va ser el primer regidor de Paris en ser escollit per sufragi universal i estava retirat de la política i la vida pública després de patir un accident vascular cerebral l'any 2005.

tracking