La Setmana de l'isard acaba amb 135 captures i quatre sancions

El cos de banders va controlar dos caçadors per desplaçar dos isards d'una manera prohibida i va multar dos més per no ser els titulars de la llicència especial

Investiguen la caça furtiva d'un isard a la setmana cinegèticaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La setmana de la caça s'ha tancat amb 135 captures de les 168 permeses, 4 d'aquestes comportant alguna infracció. Per percentatges, s'ha caçat el 80,3% dels exemplars permesos, una xifra semblant a la de l'any passat que va ser de 83,3%, segons ha exposat Govern en un comunicat.Així doncs, encara que hi hagi hagut un increment delnombre total capturat a causa de l’augment dels isards comptabilitzats, es mantéla tendència dels darrers anys.

La setmana de la caça d’enguany va començar el passat diumenge 15 de setembre

i ha finalitzat aquest diumenge dia 22 amb la participació de 556 caçadors agrupats

en un total de 50 colles. Pel que fa als expedients sancionadors, dos són per desplaçar dos isards d'una manera prohibida i les altres dues per no ser el titular de la llicència especial.Cadascuna de les sancions comporta unamulta de 2.000 euros i la inhabilitació durant 3 anys de la llicència decaça o per obtenir-la. També s'ha aprofitat per recollir mostres biològiques dels animals quepermet al Departament de Medi Ambient continuar coneixentl’estat sanitari de la cabana d’isards al Principat. El Cos deBanders ha agraït la participació dels caçadors tant en la recollida de mostresbiològiques dels animals com en el recompte general. Govern ha recordat que el termini fixat pel retorn de les anelles per part dels caçadorsfinalitza el 7 d’octubre.

tracking