Obres

Les tasques d'excavació del túnel de Tresponts segueixen aturades

La Generalitat insta l’UTE adjudicatària a complir els terminis pactats per a l’acabament

Les tasques d'excavació del túnel de Tresponts segueixen aturadesGENERALITAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les tasques de perforació de les galeries d’evacuació del túnel de Tresponts continuaven ahir aturades. Fonts properes als treballs van explicar que els operaris d’Obres Subterrànies, S. A. (Ossa), l’empresa subcontractada per excavar l’equipament de la carretera C-14, continuaven retirant el material necessari per executar la part pendent.

Mentrestant, l’UTE formada per Acciona i Copcisa, adjudicatària de les millores en aquest tram de carretera, segueix treballant a la zona i durant els pròxims dies es preveu que comenci la preparació de l’estructura exterior de formigó de les sortides d'emergència.

De les quatre galeries que tindrà el túnel, les dues de la boca nord estan per començar i les dues de la boca sud tenen entre 30 i 50 metres excavats dels 400 que fixa el projecte. El departament de Territori de la Generalitat va exigir dijous a l’UTE que compleixi els terminis de l’obra perquè es pugui inaugurar a final del 2020.

A principi de setmana es coneixia la paralització de l’excavació de les galeries d’evacuació, tasca encomanada a la companyia Ossa, com a conseqüència d’un desacord econòmic entre la subcontractada i l’UTE que va guanyar el concurs per executar l’obra. Treballadors d’Ossa van difondre un vídeo en el qual explicaven la situació.

Des de la plataforma Grup de veïns Tres Ponts, coneixedors dels fets, van assegurar que se’ls havia donat un missatge de tranquil·litat. L’obra és una reivindicació del territori, que la consi­dera imprescindible per a la seguretat viària. Un cop coneguda la situació, la Generalitat va convocar una reunió en la qual va instar l’adjudicatària a complir els terminis compromesos per finalitzar l’obra.

tracking