Política

L'oposició critica la falta de previsió de Govern

El PS i terceravia voten a favor de la modificació de la Llei de la CASS però retreuen les presses a l’hora de legislar

L'oposició critica la falta de previsió de GovernFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Socialdemòcrata (PS) i terceravia van retreure ahir la manca de previsió i les presses del Govern a l’hora de legislar. Així ho van expressar durant la sessió de Consell General celebrada ahir per tractar la modificació de la Llei de la CASS i en la qual es va aprovar allargar el termini fins a l’1 de gener, per adaptar-se a la implantació de la figura del metge referent, amb els vots a favor de l’oposició.

La consellera general del PS Rosa Gili va manifestar que la modificació de la Llei de la Seguretat Social esmena “un error de previsió” de l’executiu, i va recordar que durant la seva aprovació els socialdemòcrates ja van demanar més temps per valorar aspectes que generaven dubtes. “Dos anys després encara no estem preparats i algunes qüestions provoquen neguits als mateixos professionals del sistema sanitari que l’han d’aplicar”, va afegir. Gili va considerar que aquesta situació era de preveure pels “múltiples errors” en unes lleis treballades de manera “inacceptable”, referint-se les lleis declarades urgents durant els mesos inhàbils del Consell General. “No costava gens veure la manca de reflexió”, va destacar Gili, que va manifestar que “el sentit comú va brillar per la seva absència la legislatura passada”. Per la seva banda, la consellera general de terceravia Carine Montaner va recordar que els 100 dies de gràcia han acabat i va manifestar que “no ens hem de deixar caure en les presses, són males conselleres”. “Esperem que anem a poc a poc, amb consens, i que treballem pel bé del país durant aquesta legislatura”, va sentenciar.

Un retard poc significatiu

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va explicar que un retard de tres mesos i mig “no és significatiu davant la importància cabdal que té l’aplicació d’aquesta llei”. Benazet va destacar que la modificació de la Llei de la Seguretat Social i la figura del metge referent té l’objectiu de millorar la qualitat del servei. “Ens conduirà pel sistema sanitari, optimitza els recursos i evita duplicitats d’analítiques i fàrmacs”, va manifestar.

tracking