INFRAESTRUCTURES

Aturades les obres de Tres Ponts per impagaments

La Generalitat ha citat a la Unió Temporal d'Empreses (UTE) i a l'empresa subcontractada el dijous per a analitzar la situació

Aturades les obres de Tres Ponts per impagamentsGeneralitat de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'empresaOssa(Obras Subterráneas S.A.), que s'encarrega de la perforació del túnel de Tres Ponts, ha parat d'excavar les galeries d'evacuació després de les queixes per impagaments de la Unió Temporal d'Empreses (UTE) formada per Acciona iCopcisa, adjudicatària de la reforma de la carretera C-14, entre Organyà i Montant de Tost, que els va subcontractar les tasques de perforació. Treballadors d'Ossahan difós un vídeo de l'interior de les galeries informant dels fets i explicant que les dues galeries de la boca sud, que van començar a obrir després de la calada de la galeria principal de fa poc més d'una setmana, estan parades des d'aquesta setmana.

Al vídeo apunten al fet que els treballs realitzats abans de parar l'excavació han permès obrir 30 metres de la galeria B i 50 de la galeria A, del total de 400 metres que tindran ambdues. Les dues sortides d'emergència de la boca nord no s'han començat a perforar. Des de la plataforma ‘GrupdeveïnsTres Ponts’ van explicar dilluns que encarregats de la UTE havien reconegut “irregularitats en els pagaments de la UTE cap aOssa”, la qual cosa van considerar “un problema intern” que “no afectarà en cap cas els terminis per a finalitzar l'obra”. Des de la plataforma van assegurar que “ens han donat un missatge de tranquil·litat i preveuen poder tenir llestos els treballs de perforació a finals de novembre”.

La Generalitat, per part seva, sí ha complert amb els terminis establerts per a efectuar els pagaments. Des del departament deTerritoriiSostenibilitatvan descartar que l'obra estigui paralitzada per problemes amb Governi van assegurar que “el problema radica entre l'adjudicatària de la reforma i l'empresa subcontractada per ells” i en aquest sentit van explicar queTerritoriha citat aquest mateix dijous a les dues parts per aavaluarla situació i estudiar si és necessària la intervenció dels serveis jurídics.

Durant els pròxims dies començaran els treballs en l'exterior del túnel, que contempla l'ampliació d'alguns trams de calçada per a donar més seguretat en el tram de via. L'obra ha de quedar llesta a la fi del pròxim any 2020.Recordar que les obres suposen una inversió de 35,4 milions d'euros iabastenun tram de carretera de gairebé 3 quilòmetres.

tracking