CELEBRACIÓ DE MERITXELL

DA aposta per un gran acord a la capital amb liberals i altres formacions

El futur pacte a Andorra la Vella pot incloure formacions com SDP i independents

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El curs polític ja ha donat el tret de sortida i els pactes de coalició a les diferents parròquies es comencen a destapar. La primera, a la capital, on DA i Liberals prepararien un acord que podria incloure també SDP i alguns independents. Així ho va deixar entreveure ahir a la diada de Meritxell Carles Enseñat, president del grup parlamentari , que, tot i indicar que decidirà el comitè territorial, va parlar d’una “gran coalició”.

Tot i les darreres polèmiques en la coalició de Govern, la relació entre DA i L’A passa per un “bon moment” i, segons el ministre Jordi Gallardo, és un aspecte que ha fet valorar positivament el possible acord a Andorra la Vella: “La nostra idea quan es va plantejar el Govern de coalició era també plantejar aquest acord a les eleccions comunals i amb més motiu ara que portem uns mesos a Govern, que hi ha bona entesa i que s’està treballant a favor d’Andorra.”

Malgrat la bona relació entre partits, Gallardo va voler posar el fre i esperar a la decisió dels comitès parroquials: “Tot i que hi ha aquesta volutat ferma, evidentment hem de respectar la voluntat dels comitès parroquials que són, al final, els que coneixen el territori millor que ningú i són ells els que han de treballar i valorar a veure si és possible repetir aquesta entesa a la resta de parròquies.”

Des de l’altre costat de la taula, Enseñat va explicar que com a grup parlamentari prefereixen no ficar-se en aspectes parroquials i no va voler entrar a valorar possibles lligams amb L’A: “Ella [Marsol] ha mostrat que vol fer un pacte gran, no sé si amb liberals o amb qui.” Tot i això, va remarcar la independència dels equips parroquials: “Cada comitè territorial té la llibertat de pactar amb qui cregui oportú. Andorra la Vella no és el mateix que Encamp o Ordino”.

LA VISITA DE MACRON OBLIGA A TANCAR TOTES LES BOTIGUES

La rebuda del Copríncep francès és un fet de tanta rellevància política al país que el Govern ha pres la decisió de fer tancar totes les botigues, indústries, oficines i administracions públiques mentre Macron sigui a la parròquia. Així s’especifica a l’últim decret publicat al BOPA, on es destaca que els únics establiments que podran estar oberts durant aquelles hores de visita seran serveis públics, turístics, hotels, restaurants, caves, bars i estacions de servei. Aquests últims, però, amb l’aclariment que només podran vendre carburants, mentre que els supermercats interiors també hauran de complir amb el tancament. L’estona que Macron passi a cada parròquia es considerarà com a hores de festa, per tant seran de compliment obligatori, retribuïdes i no es podran recuperar. Seguint els horaris de tancament de comerços arreu del país, es podria fer un recorregut de la visita del Copríncep francès que començaria per Canillo a primera hora del matí, seguiria totes les parròquies fins a tancar la visita a Andorra la Vella a les 18 h. L’edicte també demana a la població guarnir les finestres i els balcons amb la bandera nacional durant tot el dia.

DA aposta per un gran acord a la capital amb liberals i altres formacions

tracking